Home Info Sindikalci korumpirani?

Sindikalci korumpirani?

by redakcija

SMEDEREVO – Smederevska policija podnela je krivičnu prijavu protiv Vojina Abramovića (60) vlasnika preduzeća "Velepromet" iz Smedereva i četvorice bivših članova Veća Saveza samostalnih sidnikata u Rumi osumnjičenih da su smederevskom biznismenu nezakonito prodali atraktivni plac na obali mora u Crnoj Gori i to deset puta jeftinije od realne cene, a zauzvrat počašćeni sa po 1.500 evra.

Krivična prijava podneta je protiv Božidara Babića nekadašnjeg predsednika Veća Saveza samostalnih sindikata SO Ruma koji je osumnjičen za primanje i davanje mita, zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, i članova Veća Saveza samostalnih sindikata Zorana Kiša, Radeta Poznana i Đorđa Orlovića zbog sumnje da su primili mito.

Prema dokazima kojima raspolaže policija, Veće Saveza samostalnih sindikata Ruma je u maju 2006. godine donelo odluku o prodaji "slobodnog neplodnog zemljišta" iznad objekta "Stara Ruma" u Donjem Stolivu u Crnoj Gori po ceni od 35.000 evra. U odluci, međutim, nije naveden katastarski broj parcele niti površina. Navodno, članovima sindikata predočeno je da reč o placu od 3,5 ara zaraslom u korov i prepunom zmija.

Međutim, ispostavilo se da su sindiklaci izigrani i da je parcela skoro deset puta veća.

– Predsednik sindikata Božidar Babić sa Vojinom Abramovićem sklopio je ugovor o kupoprodaji više parcela ukupne površine 3.158 kvadratnih metara pored mora po ceni od 35.000 evra. U tom trenutku to je bar desetostruko jeftinije od tržišne cene. Babić je od kolega krio sporan ugovor, i odmah se odrekao prava na žalbu, što je onemogućilo pravnike sindikata da ga ponište, kaže za "Novosti" izvor iz policije. Sporan zapisnik ove odluke potpisali su sindikalci koje policija sada tereti.

Kupljeno zemljište Abramović je samo nekoliko dana kasnije prodao firmi "Monteverdi" d.o.o. iz Kotora za 300.000 evra. Tada je Božidaru Babiću predao 6.000 evra kao nadoknadu za njega i članove Veća koji su mu omogućili da kupi deo zemljišta, saopštava policija.

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!