Home Info Šest godina od smrti Slobodana Miloševića

Šest godina od smrti Slobodana Miloševića

by redakcija

Na šestu godišnjicu smrti bivšeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića predstavnici Socijalističke partije Srbije, Udruženja Sloboda, Srpske radikalne stranke i građana koji su stigli u Požarevac u oko 50 automobila i desetak autobusa, posetilo je grob u dvorištu porodične kuće Miloševića.

Grob su posetili predsednik Okružnog odbora SPS Požarevac Milić Jovanović, član Okružnog odbora i narodni poslanik Miletić Mihajlović, predsednik Gradskog odbora SPS Miomir Ilić, predsednik Udruženja Sloboda Miloš Šuvaković, ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, potpredsednik SRS Dragan Todorović i Aleksandar Vulin.

Mrkonjić je naglasio da je na grob Milošević došao kao ministar već kao potpredsednik SPS.

Grob je posetilo od 10 do 12 sati oko 150 građana.

Poštovaoci imena i dela Slobodana Miloševića zatekli su dva venca, jedan od supruge Mirjane Marković, kćerke Marije i sina Marka, drugi od snaje Milice Gajić i unuka Marka.

Milošević je umro 11. marta 2006. godine od infarkta u svojoj ćeliji u pritvoru Haškog tribunala, tokom suđenja za ratne i zločine protiv čovečnosti na Kosovu i u Hrvatskoj i za genocid u Bosni i Hercegovini.

Slobodan Milošević bio je lider Socijalističke partije Srbije, dva puta predsednik Srbije, kasnije predsednik SR Jugoslavije. Milošević je na izborima za predsednika SRJ izgubio 2000. pobedom kandidata Demokratske opozicije Srbije Vojislava Koštunice.

Haški tribunal je, zbog zločina tokom sukoba na Kosovu, protiv Miloševića podigao optužnicu 27. maja 1999, zbog zločina u Hrvatskoj 9. oktobra 2001, a 23. novembra iste godine i zbog genocida nad muslimanima i Hrvatima u BiH.

Milošević je Haškom tribunalu izručen 28. juna 2001, gde je, šest godina kasnije umro.

msp

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!