Home Info Savez sportova Smederevo proglasio je Streljačku družinu „Smederevo“ najboljim sportskim kolektovom

Savez sportova Smederevo proglasio je Streljačku družinu „Smederevo“ najboljim sportskim kolektovom

redakcija

Streljačka družina „Smederevo“ proglašena je za najbolji sportski kolektiv u 2017. godini, Jasmina Milovanović je treći put zaredom proglašena najboljom sportistkinjom grada, a Petar Adamović, prvi put mladim sportistom Smedereva. 

Savez sportova Smederevo proglasio je Streljačku družinu „Smederevo“ najboljim sportskim kolektovom u 2017. godini. Istovremeno, Jasmina Milovanović je treću godinu zaredom izabrana za najbolju sportistkinju grada, a Petar Adamović prvi put  najboljim mladim sportistom. 

Streljačka družina „Smederevo“, jedan od najstarijih sportskih kolektiva u gradu, tokom 2017. godine proslavljao je 130 godina postojanja, ali i titulu pobednika finala Kupa Srbije u kategoriji seniorki pištoljem (Jasmina Milovanović, Ana Alentijev i Ana Todorović), a isti tim je osvojio i treće mesto na državnom prvenstvu, u međunarodnom A programu, dok su seniorke „Smedereva“ (Jelena Jakovljević, Jelena Tasić i Marija Aničić) u nacionalnom C programu serijskom vazušnom puškom postale nove državne prvakinje. 

Prvu evropsku medalju u streljaštvu u naš grad je donela Jasmina Milovanović. U timu sa Zoranom Arunović i Bobanom Veličković, titulu evropskih prvakinja vazdušnim pištoljem osvojile su u Mariboru. Milovanovićeva je sa istim timom, istim oružjem, osvojila i prvo mesto na međunarodnom turniru u slovenačkim Rušama, gde je i u pojedinačnoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju. U prošloj godini u svoju sportsku karijeru dodala je  još dve titule vicešampionke, u finalu Kupa Srbije vazdušnim pištoljem i na državnom prvenstvu u disciplini sport pištolj. Malokalibarskim pištoljem osvojila je i bronzanu medalju na finalu domaćeg kup takmičenja. Milovanovićeva je još bila i u nacionalnom timu malokalibarskim pištoljem na Evropskom prvenstvu u Bakuu, na kome su srpske strelkinje zauzele šesto mesto, a pojedinačno se takmičila još i na međunarodnom turniru (vazdušni pištolj) i Svetskom kupu (vazdušni i MK pištolj) u Minhenu.

Petar Adamović je u 2017. godini, u disciplini vazdušni pištolj, osvojio dvostruku titulu državnog prvaka i pobednika finala Kupa Streljačkog saveza Srbije. Učestvovao je na Prvenstvu Evrope u Mariboru i kvalifikacijama za Evropsku ligu mladih, koje su održane u Novom Sadu. To su rezultati koji su mu i ove godine doneli prvo mesto u kategoriji mlađih juniora na rang listi Streljačkog saveza Srbije, a evo, prvi put i titulu najboljeg mladog sportiste grada Smedereva. Adamović se tako pridružio svojim klupskim drugovima Veljku Iliću, Nataliji Tasić, Ani Todorović i ostalima koji su ranijih godina proglašavani za najbolje mlade sportiste grada. 
Nagrade su dobitnicima uručene prošlog četvrtka na svečanosti u skupštinskoj sali grada Smedereva. U ime družine veliki pehar je primio Željko Marić, predsednik upravnog odbora Streljačke družine Smederevo, a za Jasminu Milovanović, koja je pre desetak dana postala mama, pehar je primila Milica Luković, član UO smederevske družine, dok je Petar Adamović primio svoj pehar za najboljeg mladog sportistu. 

U ostalim kategorijama nagrađeni su: najbolji sportista Aleksandar Menković, Kik boks klub „SD kombat“, najbolji trener Dejan Pavić, Kik boks klub Smederevo, za sportski podvig godine Rukometni klub Smederevo, a dodeljena je i nagrada za životno delo Draganu Radosavljeviću, predsedniku Bodi bilding kluba „Železničar“.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!