Home InfoDruštvo Rotary klub Smederevo opremio Urgentno prijemni blok Bolnice u Smederevu

Rotary klub Smederevo opremio Urgentno prijemni blok Bolnice u Smederevu

Redakcija

Rotary klub Smederevo uz pomoć prijatelja, iz drugih gradova i država ali i privrednika iz našeg grada, napravio je neverovatan poduhvat. Naime, rotarijanci iz našeg grada opremili su Urgentno prijamni blok Bolnice Sveti Luka u Smederevu.
Vrednost kompletne donacija iznosi 8 miliona dinara.

 

Pored ovih medicinskih uređaja, prostorije u kojima se kreveti i medicinska oprema nalaze su okrečene i postavljeni su novi pvc prozori i ugrađena su nova senzor vrata.

„Ovo je neverovatan poduhvat, i od otvaranja ovog bloka, nije bilo ovoloko velike investicije u sređivanje i opremu Urgentnog bloka. Beoma smo zahvalni Rotary klubu Smederevo na ovoj donaciji koja zaista mnogo doprineti i pomoći našim kolega u svom poslu“- rekao je Nenad Đorđević direktor Bolnice Sveti Luka.

Akcija prikupljanja sredstava je sprovedana u okviru Global granta pod nazivom “Saving Life threatening in Smederevo” a podržali su ga i klubovi iz drugih gradova Srbije a značajna sredstva obezbeđena su od klubova iz inostranstva.
Sredstava su prikupljena za svega tri meseca, a kompletna oprema je danas uručena.

„Ovo je naša najveća akcija do sada. Veoma smo ponosni na kompletnu donaciju, i na činjenicu da će ova donacija služiti svim građanima iz našeg grada kojima je pomoć naophodna. Zahvaljujem se svim članovima kluba i prijateljima koji su pomogli realizaciju ovog Global granta, a osoblju bolnice želim da ima što manje posla.“ – rekao je Ivan Janjušević predsednik Rotary kluba Smederevo za tekuću godinu.

Svečanom uručenju opreme prisustvovali su Aleksandar Radojičić – izabrani guverner za 2023-24, Vladimir Matić – past guverner, a isped Grada Smedereva bio je gradonačelnik Jovan Beč.

Rotary klub Smederevo postoji već punih 17 godina. Za to vreme veoma aktivno i redovno  organizuje i učestvuje u akcijama od društvenog značaja pomažući razvoj lokalne sredine u svim aspektima društva.

 

SDCafe.rs

3 comments
0

Slične vesti

3 comments

elektrićar 08.09.2022 - 12:36

A šta kaže Beč ? Hvala, idemo dalje, ne … ? Baš je srećan čovek …

Reply
Smederevac 08.09.2022 - 17:23

Sve pohvale za ovu donaciju a sada napokon urediti ogradu ,travnjake ,orezati drvece i divlje siblje ,ofarbati ogradu pa da nas ZC pocne da lici na jednu urednu instituciju??????

Reply
Sd 09.09.2022 - 23:18

Jos da novi doktori rade posao kako treba, i staaaa treba bilo bi sjajnooo

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!