Zamislite da sa prijateljima jedne večeri odete u restoran na klopu, a da vam šef kuhinje kaže da morate sami da UBIJETE ŽIVOTINJU koju želite da pojedete? Upravo ovo je scenario najnovijeg kratkog filma “Casa de Carne”, Dastina Brauna, koji govori o teškim odlukama i skrivenim istinama. Radnja je smeštena u ne tako daleku budućnost, a glavni lik Erik odlazi sa prijateljima na večeru, u novi restoran, koji iskustvo jela podiže na sasvim novi nivo. Obećano im je iskustvo “punog kruga” i sa nestrpljenjem su dočekali konobara.
Tada ih dočekuje i ne tako SJAJNO iznenađenje – pre nego što dobiju obrok, sami moraju da ubiju životinju čije su meso naručili.
Film je dobio prvu nagradu na ovogodišnjem “Animal Film Festival”-u, a u nešto više od dva minuta autor je slikovito prikazao šta zapravo radimo konzumacijom mesa. Mnogi vegani i vegetarijanci pitaju se da li bi ljudi lakše odbacili stare navike i meso iz svoje ishrane, kada bi se doveli u ovakve situacije.
Šta vi mislite? Da li bi ljudima bilo teže, kada bi morali ubiti taj “komad mesa” koji žele da pojedu za večeru?
Izvor: petface.net