Home InfoHronika RASIPAJU: Smederevo samo na pevače potrošilo 8.000.000 dinara!

RASIPAJU: Smederevo samo na pevače potrošilo 8.000.000 dinara!

by redakcija

Za manifestaciju Smederevska jesen dato 24.000.000 dinara, gradonačelnica Jasna Avramović tvrdi da troškove pokrivaju donatori.

10.000 evra dobiće Haris Džinović. Najviše od svih učesnika

Vino, grožđe i skupo veselje!
Grad Smederevo na finansiranje manifestacije Smederevska jesen, koja je počela preksinoć, a završava se 29. septembra, potrošiće 24.000.000 dinara, što iznosi oko 210.000 evra. Samo za pevače koji će učestvovati na ovoj fešti biće izdvojeno preko 8.000.000 dinara, što je oko 70.000 evra. Reklo bi se da ovaj grad u svojoj kasi baš ima para, pa se bahati tako što organizuje manifestaciju koja traje čak mesec dana. Široko, nema šta.

Stižu zvezde

Centralni program održava se tokom četiri vikenda, a publiku će zabavljati Aca Lukas, Haris Džinović, orkestar Dejana Petrovića, Sanja Ilić i Balkanika, Piloti, Kerber, Tanja Savić, Slađana Mandić, Jovan Stefanović. U petak su na otvaranju manifestacije nastupili Snežana Savić, Merima Njegomir, Danka Stojiljković, Žarko Dančuo, glumac Rade Marjanović i drugi. 

Svi učesnici mogu da budu zadovoljni jer su odlično plaćeni. Ipak, najbolje je prošao Haris Džinović, koji je dobio honorar od 1.100.000 dinara.
Pozvali smo dr Jasnu Avramović, gradonačelnicu Smedereva, kako bismo proverili na šta su utrošena tolika sredstva.

– Smederevska jesen koštaće nas oko 24 miliona dinara, a iz donacija i izdavanja štandova smo obezbedili čak 21 milion. Ovo nije konačna cifra jer su neki obećali da će uplatiti novac. Za nastupe izvođača platili smo osam miliona dinara. U nekim okolnim mestima su potrošili mnogo više sredstava za neke priredbe koje su trajale znatno kraće od naše. Muzika budžet Grada ne košta ništa – tvrdi gradonačelnica Smedereva.
Ona ističe da sve čini za građane Smedereva.

– Naši građani nisu u mogućnosti da odu u Beograd da bi videli nastupe nekih izvođača. Haris nije mogao manje da košta. To je najniža cena koju smo mogli da dobijemo.

Javna nabavka

Prva žena grada na Dunavu demantuje da angažovanje umetnika nije išlo preko javnih nabavki.
– Mi smo dostavili sve tražene podatke. Čekamo samo da ih objavi sajt za Javne nabavke. Pozivam vas da dođete u naš grad i dobićete sva tražena dokumenta – zaključuje Avramovićeva.

Izvor: Kurir

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!