Home Info Radnici Želvoza nedelju dana spavaju u Plenumskoj sali

Radnici Želvoza nedelju dana spavaju u Plenumskoj sali

by redakcija

Vlada Republike Srbije obezbedila je oko dva miliona evra za isplatu otpremnina radnicima Želvoza koji su prošle godine, podržavajući program Vlade Srbije dobrovoljno prihvatili otpremnine koje još nisu dobili.

"Povoljna je vest da je obezbeđeno oko dva miliona evra. Ostalo je da se reši problematika socijalnih davanja ljudi koji imaju još oko pet godina do penzije. U četvrtak treba da prođe na sednici Vlade Srbije, a u petak da se radi operativni deo, i u utorak ili sredu budemo isplaćeni" rekao je agenciji Beta predsednik protestnog odbora 444 radnika Želvoza koji su pristali da uz otpremninu napuste fabriku Dejan Živanović.

Radnici su šestog marta prenoćili u plenumskoj sali gradske uprave s namerom da idućeg dana blokiraju rad lokalne skupštine ako se u dnevni red ne uvrsti i pitanje otpremnine radnika Želvoza.

Rad nije blokiran jer se gradonačelnik Predrag Umičević s četiri predstavnika Želvoza istog dana sastao sa državnim sekretarom ministarstva finansija Dušanom Nikezićem.

Ponuđeno je rešenje  da se preko Komercijalne banke dobije kredit pokriven menicama Fonda za razvoj. Da bi takav kredit bio odobren potrebno je da gradska skupština Smedereva donese zaključak da kupi restoran fabrike Želvoz i da se parama dobijenim za restoran isplate otpremnine.

Mada je gradonačelnik tvrdio da je kupovina nekretnina razumno rešenje odbornici ga nisu prihvatili, a radnici Želvoza već nedelju dana spavaju u Plenumskoj sali.

msp

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!