Home InfoHronika Pronađena laboratorija marihuane u Smederevu

Pronađena laboratorija marihuane u Smederevu

by redakcija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, operativnim radom, otkrili su laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i zaplenili 428 biljaka indijske konoplje, 20,3 kilograma osušene marihuane i 346 grama spida i, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili B. J. (53), A. J. (26) i M. S. (33) iz Smedereva.

U laboratoriji, u kući B. J. u okolini Smedereva, nađena je kompletna aparatura za uzgoj marihuane, lampe, prigušnice, grejači, tajmeri, filter vazduha, PH merač, termostat, mreže za sušenje, hemijski preparati i drugo.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni višem javnom tužiocu u Smederevu.

foto: MUP

Slične vesti

2 comments

Slav 20.03.2024 - 15:14

Ako mi dozvolite, mala digresija… i nekoliko pričica.
U moravskom ataru opštine Smederevo ima stabljika konoplje, takozvanih belih i crnih, koje su nekada korišćene u domaćinstvima za proizvodnju platna. Rastu pored puta, pored koliba itd.
Postoji legenda da su neki Smederevci gajili ove biljke na napuštenim njivama u blizini Morave, valjda negde u ataru Male Krsne, taj deo je obrastao gustom šumom, šibljem i nije lako doći do njega. Onda su vikendom dolazili da napune rančeve, kao bajagi idu na izlet i kad se vrate kuci lišće ove travkice suše peglom. I tako je to trajalo dok ih milicija nije navatala.Ta prica je stara bar desetak godina.
Ima jedna novija, neki mladić sa dve drugarice išao preko Dunava u atar Kovina i tamo su nabrali konoplju, doneli kući, stavili je da se suši. Ali silom prilika to video jedan od njihovih očeva i pitao šta je to? Oni mu rekli da je to neka posebna vrsta čaja. I on malo po malo uzimao po nekoliko listova i pio čaj, bilo mu sve potaman, po principu, ju, što mi lepo. Ali kad nestalo lišća, uhvatila ga kriza, odmah galama, vika, dernjava po kući.
Ili, pre nekoliko godina, neki Romi koji su radili u Austriji, doneli travu sa dva imena MarijuAnu i kad se jedan od njih uradio, popeo se na kuću i hteo da skoči, bio je ubeđen da može da leti.
Ali sve to nije ništa prema onoj legendi kako je nekada ispred suda u centru SD neko posejao seme ove biljke pa je nikla pred očima sudija.

Reply
ileven 21.03.2024 - 10:58

Zanimljiva priča 🙂

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!