Home Info PRODUŽEN ROK ZA DODELU BESPOVRATNIH FINANSIJSKIH SREDSTAVA

PRODUŽEN ROK ZA DODELU BESPOVRATNIH FINANSIJSKIH SREDSTAVA

redakcija

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) produžila je rok do 3. avgusta 2012. za dostavljanje prijava na Javni poziv za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za direktne investicije.
Javni poziv je upućen privrednim društvima koja realizuju investicione projekte u proizvodnom sektoru, sektoru usluga koje mogu biti predmet međunarodne trgovine ili strateške realizuju strateške projekte iz oblasti turizma.

Sredstva se ne mogu dodeliti za investicione projekte u oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje, trgovine, ugostiteljstva, proizvodnje uglja i sintetičkih vlakana, niti privrednim društvima kojima je u prethodnih 12 meseci iznos upisanog kapitala smanjen za više od 50% tog kapitala, ali ne ispod zakonom propisanog minimuma, protiv kojih je pokrenut stečajni postupak ili ispunjavaju zakonom propisane uslove za pokretanje stečajnog postupka, koja imaju dospele, a neizmirene obaveze prema Republici Srbiji, kojima su iz budžeta Republike Srbije već dodeljena sredstva za iste namene, kao i preduzećima čiji je osnivač ili većinski vlasnik Republika Srbija.

Za greenfield i brownfield projekte u proizvodnom sektoru, sektoru usluga koje mogu biti predmet međunarodne trgovine ili strateške projekte iz oblasti turizma, bespovratna sredstva se dodeljuju u iznosu od 4.000 do 10.000 evra po svakom radniku zaposlenom na neodređeno vreme u roku od tri godine od dana zaključenja ugovora o dodeli sredstava.

Za projekte od posebnog značaja – investicije čija vrednost iznosi najmanje 200 miliona evra i kojom se obezbeđuje otvaranje najmanje 1.000 novih radnih mesta, u periodu od najviše deset godina od dana zaključenja ugovora o dodeli sredstava, bespovratna sredstva se dodeljuju u iznosu do 17% ukupne vrednosti investicije.

Za velike investicione projekte – investicije čija vrednost iznosi najmanje 50 miliona evra i kojom se obezbeđuje otvaranje najmanje 300 novih radnih mesta, u periodu od najviše deset godina od dana zaključenja ugovora o dodeli sredstava, bespovratna sredstva se dodeljuju u iznosu do 20% ukupne vrednosti investicije.
Za srednje investicione projekte – investicije čija vrednost iznosi najmanje 50 miliona evra i kojom se obezbeđuje otvaranje najmanje 150 novih radnih mesta, u periodu od najviše deset godina od dana zaključenja ugovora o dodeli sredstava, bespovratna sredstva se dodeljuju u iznosu do 10% ukupne vrednosti investicije.

Otvaranje pristiglih prijava je 15. avgusta 2012. godine u prostorijama Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza. Dokumentacija dostavljena nakon isteka ovog roka neće se uzimati u obzir.
Tekst uredbe, lista lokalnih samouprava koje su svrstane u četvrtu grupu i devastirana područja, lista strateških projekata iz oblasti turizma i obrazac prijave mogu se preuzeti na sajtu Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (www.siepa.gov.rs) ili lično u prostorijama Agencije.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!