Home InfoHronika Pet sati saslušavan policijski inspektor

Pet sati saslušavan policijski inspektor

by redakcija

U predmetu korupcije profesora na kragujevačkom Pravnom fakultetu u Višem sudu u Smederevu sudijsko veće kome predsedava Svetlana Bojković danas je saslušavan svedok policijski inspektor Dejan Andjelković.

Saslušanje policijskog inspektora Andjelkovića nije okončano ni posle pet sati saslušavanja, a nastavak će biti 27. jula, kada će, bude li vremena, saslušan prema rasporedu svedok policijski inspektor Zoran Blagojević, rekla je agenciji Beta sudija Sladjana Bojković.

U pet sati saslušanja svedok Dejan Andjelković odgovarao je na pitanja tužioca i dela branilaca okrivljenih, ali preostalo je još pitanja branilaca, predsednika sudijskog veća, predočavanje odredjene dokumentacije a postoji mogućnost da optuženi postavljaju pitanja svedoku.

"Neki od okrivljenih na glavnom pretresu rekli su da im je tokom saslušavanja u Policijskoj upravi prećeno da će biti zadržani u pritvoru ako ne potpišu što im se kaže ili obećanja da će biti samo svedoci u nekoj fazi u postupku" rekla je Sladjana Bojković.

Ona je dodala da se prvenstveno iskazi studenta dati policiji i na glavnom pretresu razlikuju pa je neophodno saslušanje policijskih inspektora Andjelkovića i Blagojevića.

Okružno javno tužilaštvo u Smederevu u avgustu 2007. podiglo je optužnicu najpre protiv 41 osobe, a ubrzo dopunom optužnice protiv još 47 osumnjičenih, zbog korupcije na kragujevačkom Pravnom fakultetu, davanju i primanju mita i podstrekavanja.

Medju optuženima je 23 profesora Pravnog fakulteta u Beogradu, Kragujevcu i Nišu, i 33 studenta  i 14 posrednika.
 

msp

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!