Home InfoHronika Prijave protiv maloletnika zbog podmetanja požara u osnovnoj školi

Prijave protiv maloletnika zbog podmetanja požara u osnovnoj školi

by redakcija

Višem javnom tužilaštvu u Smederevu biće podnete krivične prijave protiv dvojice maloletnika, starosti 16 i 17 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su izazvali nekoliko požara u privatnim kućama i osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Smederevu, saopštio je MUP.

Materijalna šteta koja je nastala u ovim požarima se, za sada, okvirno procenjuje na oko 10 miliona dinara.

Pripadnici MUP-a, nakon serije od nekoliko požara u privatnim kućama i osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Smederevu, formirali su dve operativne grupe, sa prioritetnim zadatkom da utvrde sve okolnosti nastanka ovih požara.

Policijski službenici kriminalističke policije su utvrdili da su požari u pet privatnih kuća na području Smedereva i osnovnoj školi "Dositej Obradović" izazvani namerno, odnosno da su podmetnuti.

Dvojica maloletnika su osumnjičena da su krajem avgusta, u noćnim časovima, provalili u pet privatnih kuća, za koje su znali da nisu naseljene, i otvorenim plamenom izazivali požare.

Takođe, osumnjičeni su i da su 2. septembra, oko četiri sata ujutru, provalili u osnovnu školu "Dositej Obradović" gde su izazvali požar na nekoliko mesta i u tom požaru su izgorele školska kuhinja, trpezarija, biblioteka i prostorije za produženi boravak dece nižih razreda.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!