Home ZanimljivostiPoznati Preminuo legendarni Triger iz „Mućki“

Preminuo legendarni Triger iz „Mućki“

by redakcija

Britanski glumac Rodžer Lojd-Pek, zvezda serije “Mućke” (Only Fools and Horses) u kojoj je tumačio lik Trigera, preminuo je kasno uveče 15. januara, potvrdio je njegov agent za BBC.

 

Lojd-Pek (69) je preminuo nakon duže borbe protiv raka pankreasa, prenosi BBC. 

Rođen 1944. u severnom delu Londona, Lojd-Pek je odmalena bio upućen na glumu, s obzirom na to da je njegov otac Čarls glumio u hororima. 

Televizijski debi imao je u seriji “The Avengers”, nakon čega je igrao u brojnim manjim projektima. Veliku slavu postigao je tek početkom osamdesetih godina, nakon pojavljivanja u seriji “Mućke”, u kojoj je igrao Kolina Bola, poznatog pod nadimkom Triger. 

Za ulogu smušenog i simpatičnog Trigera često je govorio da je njegovo najveće prokletstvo, ali ujedno i najveći blagoslov. 

“Meni kao glumcu veoma je neobično to što sam deo serije koja toliko traje i sve vreme je podjednako uspešna”, kazao je svojevremeno. “Gde god da pođem svi pričaju o toj seriji.” 

Ostvario je zapaženu ulogu i u seriji “Doktor Hu”, kao i u filmovima “Hari Poter i vatreni pehar” i “Krpar, krojač, soldat, špijun”.

Izvor: B92

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!