Home InfoEkologija Pošumljavanje industrijske zone

Pošumljavanje industrijske zone

by Redakcija

Grad Smederevo potpisao je ugovor o sufinansiranju realizacije projekta pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2022. godini na teritoriji Grada Smedereva. Ukupna sredstva za realizaciju Projekta pošumljavanja iznose 2.117.468,80 dinara. Ministarstvo je u cilju povećanja pošumljenosti obezbedilo sredstva u iznosu od 1.000.000,00 dinara, dok će grad za te potrebe dati sredstva u iznosu od 1.117.468,80 dinara.
Sredstva će biti iskorišćena za nabavku sadnica autohtonih sorti. Pošumljavanje će biti sprovedeno u delu Industrijske zone, u pravcu od EPS-a do PKC–a.

Grad će nastaviti da ulaže u zaštitu životne sredine, kao i da konkuriše na svim projektima koje Ministarstvo zaštite životne sredine bude objavljivalo, a sve sa ciljem da sačuvamo svoju sredinu.

Ugovor u ime Grada potpisao je gradonačelnik Smedereva Jovan Beč.

Slične vesti

2 comments

Plavi + 22.04.2022 - 09:49

Divno i krasno, dragi smederevci ! Ali, šta je sa pošumljavanjem samog grada, bliže i šire okoline. Grad nam je sa oko 3% pošumljenosti najgolji grad u Srbiji! Zapostavljeni su mnogi prostori : Sindikalni, Majdan brdo, Karađorđevo brdo, Katansko brdo, prostori oko nekadašnje i postojeće Jezave, Jugovo i dr. Treba uključiti školsku decu, omladinu i dr. da se druže, da budu u prirodi i da rade korisne stvari. Naravno, treba obezbediti i nešto para!

Reply
Ivan 26.04.2022 - 00:03

Bitno da se po centru grada i sire samo seku stabla a pritom samo nicu nove zgrade , pretvorise grad u beton sve nigde drveta…. Haos kakvu upravu imamo…

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!