Home InfoHronika Poslanik SNS Dragan Čolić: Kršim zakon, pa šta?

Poslanik SNS Dragan Čolić: Kršim zakon, pa šta?

by redakcija

Dragan Čolić, poslanik Srpske napredne stranke, napravio je pre nekoliko dana ozbiljan saobraćajni prekršaj, ali u tome ne vidi ništa sporno! Naime, Čolić je preticao kamion preko pune linije dok mu je u susret išao autobus! Fotografija do koje je došao Kurir pokazuje naprednjaka kako u svom automobilu, belom „golfu“, pravi ovaj skandalozni prekršaj na putu između Boleča i Grocke.

Iz prekršaja u prekršaj

Iako bi ovakva ludost retko kome pala na pamet, Čolić u razgovoru za Kurir kaže da ne vidi u čemu je problem (?!). Bezobraznim tonom, ovaj naprednjak nam je „održao lekciju“ o tome kako je morao da napravi prekršaj jer je žurio i pitao novinara da li je saobraćajac kad postavlja takva pitanja. Na naše pitanje da li je tačno da je pre nekoliko dana napravio ozbiljan prekršaj, bahati poslanik nam je odbrusio:

– Da. I? Šta očekujete od mene?
Na pitanje da li uvek vozi tako bahato, Čolić je kazao:
– Zašto vređate? Je l‘ ste vi saobraćajac? Ne vozim uvek, danas sam bio u žurbi, ne znam kako se to dogodilo.

Međutim, kad smo mu predočili da je fotografija od pre nekoliko dana, Čolić je rekao:
– Napravio sam prekršaj. Šta? Žao mi je ako se to dogodilo, verujem vam da je tako kao što kažete. Evo, i vi me sad zovete dok vozim, i ja razgovaram s vama – i to je prekršaj. Mi poslanici uvek žurimo, nama je glava uvek u torbi, nemamo ličnog vozača kao ministri, niti vozimo državne automobile. Možda ću i sutra da napravim prekršaj, možda ću sutra i da poginem.

U sukobu sa zakonom

Da zlo bude veće, Čoliću ovo nije prvi sukob sa zakonom. Ovaj poslanik odavno je poznat po bahatom ponašanju (vidi tekst u okviru). Konkretno, u ovom slučaju, objašnjava Damir Okanović, predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja Srbije, Čolić bi morao da plati kaznu od 15.000 do 30.000 dinara, dobio bi šest kaznenih poena, a bilo bi mu zabranjeno upravljanje motornim vozilom od tri do 12 meseci.
– Ukoliko je u pitanju preticanje – ne postoji opravdanje za takav prekršaj. Ne postoji imunitet koji štiti od posledica teške saobraćajne nesreće – kaže Okanović.

 

Poznati prestupnik
PRETUKAO ŽENU I PRETIO DA ĆE JE BACITI S NADVOŽNJAKA

Čolić je početkom februara 2011. godine u večernjim satima fizički napao izvesnu V. M. na nadvožnjaku kod Zelene pijace u Smederevu i tom prilikom joj naneo lakše telesne povrede. 
Čolić je pomenutu ženu šamarao i pretio joj da će je baciti s nadvožnjaka, a potom je napao i policajce koji su došli da reaguju. 
Poslanik Srpske napredne stranke ih je tada psovao i pretio im rečima: „Kad ja dođem na vlast, neće vas biti, smešni ste, zapamtićete me“.

Dno dna
UDARIO KOLIMA DETE, PA SE POZVAO NA IMUNITET

Čolić je u decembru 2012. godine na pešačkom prelazu u Karađorđevoj ulici u centru Smedereva kolima udario dvanaestogodišnjaka D. R. i pobegao s mesta udesa! Dete je, srećom, prošlo samo s lakšim telesnim povredama. Čolića su prepoznali očevici udesa, policija ga je odmah potražila na kućnoj adresi, ali on nije želeo da se podvrgne alko-testu već se pozvao na imunitet.
SNS je tada predložio ukidanje imuniteta svom poslaniku. Administrativnom odboru Skupštine Srbije ništa nije stiglo od nadležnih institucija.

Katarina Blagović
foto:kurir

 

Izvor: Kurir

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!