Home Info Ponuda Ukrajinaca za železaru u aprilu

Ponuda Ukrajinaca za železaru u aprilu

redakcija

Dvanaestočlana delegacija ukrajinske kompanije „Donjeck stil“, koja je prethodna dva dana boravila u Smedervu i obilazila pogone u Železari Smederevo, mogla bi da svoj odgovor o zainteresovanosti za partnerstvom sa železarom da u aprilu, saznaje „Blic“.

Ukrajinska delegacija u protekla dva dana obišla je i detaljno pogledala sve pogone u Železari Smederevo, a zajedno s njima bili su i neki predstavnici Vlade Srbije, kažu izvori „Blica“ iz železare.

Iako iz „Donjeck stila“ nisu dali nikakvu ponudu, očekuje se da bi ona ipak mogla da usledi kroz mesec dana. Takođe, u toku prethodna dva dana održana je i prezentacija za članove ukrajinske delegacije i rečeno da je ovo samo jedna u nizu poseta zainteresovanih kompanija koje organizuje Vlada Srbije.

Vlada je krajem januara sklopila dogovor sa „Ju-Es stilom“ o kupovini smederevske železare za jedan dolar. Tada je premijer Cvetković saopštio da „Vlada nema nameru da u dugom roku bude vlasnik, pa će se u narednom periodu koncentrisati na traženje strateškog partnera“.

Inače, Ukrajinci su nakon posete Smederevu produžili do Šapca, gde će narednih dana posetiti i Fabriku belih limova u ovom gradu.

Izvor: Blic

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!