Home Info Ponovo produžen tender za Železaru

Ponovo produžen tender za Železaru

redakcija

 

Tender za izbor strateškog partnera za Smederevsku železaru, koji ističe sutra, biće produžen za još dva meseca, do 28. februara, saznaje RTS. Prethodno odlaganje Vlada odobrila na zahtev jedinog ponuđača, ruskog Uralvagonzavoda.
 
Vlada Srbije produžiće tender za izbor strateškog partnera za Smederevsku železaru, koji ističe sutra, za još dva meseca, do 28. februara, saznaje RTS.
 
 
Prethodno odlaganje Vlada je odobrila je na zahtev ruskog Uralvagonzavoda, koji je, jedini otkupio tendersku dokumentaciju. Ruska kompanija je tražila dodatno vreme, kako bi dostavila konkretnu ponudu za Železaru.
 
Vlada Srbije kupila je Železaru Smederevo u januaru ove godine od američke kompanije "Ju-es stil" za jedan dolar, nakon što je saopštio da se povlači iz tog posla zbog ogromnih gubitaka i pada cena čelika na svetskom tržištu.
 
Prvi put je Vlada Srbije raspisala tender za izbor strateškog partnera Železare Smederevo 18. aprila da bi se ti rokovi produžili do 26. decembra ove godine, a ruski Uralvagonzavod se jedini javio na tender za strateškog partnera.
 
Većina od 5.000 zaposlenih je na plaćenom odusustvu i prima oko 60 odsto zarade, dok je manji broj angažovan na poslovima održavanja.
 
Železara je, tokom proteklih desetak godina, bila veliki izvoznik i obuhvatala je do 13 odsto ukupnog srpskog izvoza. To preduzeće je, inače, osnovano pod imenom "SARTID" (Srpsko akcionarsko rudarsko topioničarsko društvo) 1913. godine.

Izvor: RTS

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!