Home InfoHronika POLICIJA ODUZELA 500 LITARA „SKAID“ RAKIJE U SMEDEREVU

POLICIJA ODUZELA 500 LITARA „SKAID“ RAKIJE U SMEDEREVU

by redakcija

Inspektori Odseka za suzbijanje privrednog kriminala Policijske uprave u Smederevu prethodnih dana su vršili kontrolu trgovinskih radnji radi pronalaženja i stavljanja van prometa alkoholnog pića subotičkog proizvođača u kome je pronađen veći sadržaj metanola od dozvoljenog, saopštila je policija.

Razna alkoholna pića proizvođača "Skaid" pronađena su u 13 trgovinskih radnji na području Smederava i van prometa je stavljeno 495 litara. O tome je obaveštena inspekcija Ministarstva poljoprivrede koja će preduzeti dalje mere iz svoje nadležnosti, saopštila je policija.

Republičko javno tužilaštvo već preduzima opsežne radnje i mere na rasvetljavanju okolnosti uzroka smrti tri osobe koja su konzumirale rakiju proizvođača "Skaid" iz Subotice.

Portparol Tužilaštva Tomo Zorić rekao je ranije da tužilaštvo preduzima opsežne radnje na utvrđivanju uzroka smrti tri preminule osobe iz Niša, Crne Trave i Ruskog Krstura koje su konzumirale tu rakiju.

Direktor Generalnog Inspektorata Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva, i vodoprivrede Dušan Pajkić poručio je građanima da izbegavaju rakije nelegalnog proizvođača "Skajid" iz Subotice, precizirajući da je sa tržišta do danas već povučeno oko 3.500 litara njihove rakije.

Izvor: Kurir

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!