Home InfoHronika OPTUŽENA POZVALA SUDIJU DA UBRZA SUĐENJE

OPTUŽENA POZVALA SUDIJU DA UBRZA SUĐENJE

by redakcija

Na petkovom saslušanju svedoci su izjavili da nisu dali novac da bi bili penzionisani i da ne poznaju prvookrivljenu Goricu Petković, koja je u pritvoru već godinu dana. Na glavni pretres od šest odazvala su se dva svedoka. Sudija će za naredno suđenje naložiti privođenje četiri svedoka i jednog će kazniti novčano sa 6.000 dinara zbog neodazivanja na sudske pozive. Braniocima optuženih rečeno je da će na sledećem glavnom pretresu dobiti izveštaj PIO fonda o eventualnoj šteti koja je naneta toj ustanovi.

U slučaju nelegalnih invalidskih penzija krajem septembra 2005. podignuta je optužnica protiv 31 osobe, od toga 19 lekara iz Smedereva, Majdanpeka, Bora, Beograda i Zemuna koji su, prema sudskim spisima, kriminalnim radnjama omogućili većem broju osoba da nelegalno ostvare pravo na penziju.

Prvooptužena Gorica Petković bila je zaposlena u filijali Penzijsko-invalidskog osiguranja u Smederevu. Tužilac je tereti za 24 krivična dela – 11 primanja mita pomaganjem, tri falsifikovanja službene isprave, dva dela davanja mita i osam zloupotreba službenog položaja.

Izvor: Kurir

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!