Home InfoHronika Policajcu „reketašu“ 15 meseci zatvora

Policajcu „reketašu“ 15 meseci zatvora

by redakcija

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 15 meseci zatvora bivšeg glavnog analitičara u Policijskoj upravi Smederevo Dejana Obradovića zbog pokušaja reketiranja jednog privatnika iz okoline Ćuprije T.M.

Apelacioni sud je tom odlukom, objavljenom na svom sajtu, povećao kaznu Obradoviću za dva meseca zatvora, dok je potvrdio deo presude Višeg suda u Smederevu kojim je obavezan da sudu na ime paušala plati 5.000 dinara, kao i troškove postupka od 341.245 dinara.

Obradović je osuđen za krivično delo zloupotreba službenog položaja u pokušaju jer je lažno se predstavljajući kao policijski pripadnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) pokušao da iznudi 35.000 evra od T.M. kako, navodno, ne bi bio predmet obrade te Službe.

Pošto mu je T.M. rekao da je to veliki iznos i da ne moze da mu isplati ceo iznos ođednom, Obradović je pristao na isplatu u dve rate, navodi se u presudi.

Obradovića su uhapsili pripadnici SBPOK-a za unutrašnju kontrolu policije 30. maja 2012. godine, neposredno pošto je u smederevskom kafiću "Kandinski" od T. M. iz Ćuprije primio sumu od 13.600 dolara prethodno obeleženih novčanica.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!