Home Info Piratska partija Srbije: Javni poziv Srbiji na odgovornost

Piratska partija Srbije: Javni poziv Srbiji na odgovornost

by redakcija

Pirati Srbije ovim saopštenjem javno pozivaju rukovodstvo Republike Srbije da državnim informacionim resursima podrži Wikileaks organizaciju.

U subotu rano ujutru sajt Piratske partije Srbije je ukinut pod pritiskom politike sile. Provajder je morao da bez ikakvog upozorenja isključi server na kome se nalazi naš sajt. Osnovni postulati na kojima počiva otvoren i slobodan Internet zajedno sa slobodom govora su prekršeni – bez presedana! Nakon zabrane našeg sajta, preselili smo “nepoželjan” wikileaks materijal na server u drugom kraju sveta i time nastavili da dajemo svoj doprinos slobodi govora i borbi protiv cenzure. Isto sugerišemo državi Srbiji i svim njenim građanima.

Naša Vlada treba da podrži Wikileaks zato što bi time osigurala državni integritet van razmera percepcije mnogih zemalja sveta. Taj gest bi Srbiju izbacio u prvi plan bastiona slobode govora i zaštite osnovnih ljudskih prava. Bitno je da građani Srbije znaju da se danas borba za naša osnovna građanska prava dešava na globalnom nivou. Ukidanje sajta je dovoljno ilustrativno. Primena destrukivnih zakona drugih zemalja se ispoljava u našoj. Internet ne poznaje administrativne granice. Ovo je dovoljan razlog za građane Srbije da aktivno podrže ovakav protest.

Širom sveta cele prošle nedelje pokret grupe slobodnih građana sveta pod zajedničkim nazivom Anonimus (Anonymous) je iskazivao svoj protest na novi način. Kao kada kamionđzije blokiraju glavne ulice velikog grada tražeći povoljnije uslove poslovanja, tako i mi slobodni građani Srbije danas možemo i treba da protestujemo na jedinom preostalom mestu gde smo svi jednaki, na Internetu. Iskazivanje protesta blokiranjem pristupa ka onima koji nas direktno ugrožavaju nešto je najmanje što možemo i treba da učinimo radi nas samih i radi naše budućnosti.

Očekujemo zrelu reakciju rukovodstva Srbije u ovako osetljivom geopolitičkom trenutku. Želimo da se konačno desi snažan gest i jasno promovišu vrednosti koje odgovorni građani Srbije zaista neguju.

Aleksandar Blagojević
osnivač Piratske partije Srbije

Izvor: Piratska Partija Srbije

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!