Home InfoDruštvo „Pauk“ mu odneo automobil dok je predavao pomoć za poplavljene

„Pauk“ mu odneo automobil dok je predavao pomoć za poplavljene

by redakcija

Nišliji Ivici Ivanoviću “Parking servis” u tom gradu odneo je “paukom” automobil doke je predavao humanitarnu pomoć na punktu u školi kod džamije u centru Niša.

 

– Parkirao sam auto na trotoaru, pet metara od škole gde se sakupljala pomoć, jer na parkiralištu nije bilo mesta. Računao sam samo da predam šest kesa sa hranom i igračkama koje smo sa suprugom i decom spremio za poplavljene. Kada sam izašao, automobila nije bilo, kaže Ivanović.
 
On je morao da pozajmi 6.000 dinara da bi povratio automobil iz „Parking servisa“ kao i 2.500 dinara za kaznu za nepropisno parkiranje, jer će, ako je ne plati za osam dana, iznositi 5.000 dinara.

– Računao sam da je prikupljanje pomoći za ugrožene u vanrednoj situaciji prioritet. Nisam mogao da verujem da će pored samog punkta „pauk“ da odnosi vozila. Izdržavam porodicu od svoje plate. Sa ushićenjem smo pripremali pakete pa mi je krivo što mi je na kraju sve preselo, veli on.
 
Brojne Nišlije, inače, su na udaru "Pauka". Trudnica Marina Mladenović je sa suprugom Milanom ostavila automobil na proširenju kolovoza na Sinđelićevom trgu sa upaljena četiri migavca da bi otišla do apoteke „Ćele Kula“ ali im je „pauk“ pokupio vozilo.

– Ljudi su nas pustili preko reda ali nam je ipak trebalo 10 minuta. Kada smo se vratili, automobila nije bilo. Supruga je počela da plače i jedva sam je smirio. U osmom je mesecu trudnoće, i ovakav stres joj nije trebao. Planirali smo da se venčamo pre rođenja deteta, nismo imali za svadbu već samo da se registrujemo. Jedva sam skupio za burme 8.000 dinara a sada sam taj novac morao da dam za plaćanje kazne, kaže Milan.

Direktor Parking servisa Marko Janković kaže da radnici „pauka“ video linkom šalju sliku nepropisno parkiranog vozila dežurnom saobraćajcu koji odlučuje da li će vozilo biti podignuto ili ne. On navodi da im niko nije signalizirao da se ne podižu nepropisano parkirana vozila oko punktova za prikupljanje humanitarne pomoći, ali i da treba proveriti sve navode ove priče.

– Posao je neprijatan ali je to jedan od načina da se povećaju prihodi u gradski i republički budžet, kao i da se ostvare prihodi za preduzeće. Od 6.000 dinara koje mi naplatimo, 1.000 dinara je čist PDV koji ide republici dok novčana kazna od nepropisnog parkiranja ide u gradsku kasu za opremanje policije. Mesečno se podigne oko 500 nepropisno parkiranih vozila. Prioritet su žute trake za autobuski saobraćaj na Sinđelićevom trgu, Bulevaru Nemanjića, parkiralište u Nikole Pašića i Pop Luke Lazarevića. Vikendom radimo na zahtev policije oko pijaca naročito, kaže Janković. On navodi da bi građani trebalo da povedu računa gde parkiraju jer će se pojačane aktivnosti pauka nastaviti i u narednom periodu.

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!