Home Zanimljivosti Pas spasao život napuštenoj bebi

Pas spasao život napuštenoj bebi

redakcija

Dvogodišnja kuca sa Tajlanda po imenu Pui oduševila je svet i pokazala veliku humanost kada je pronašla na ulici napuštenu bebu i spasila je od sigurne smrti.

Ovaj pas je u ponedeljak pronašao novorođenče u plastičnoj kesi, koju je odmah odneo kući. Pretpostavlja se da je beba ostavljena pored kontejnera na jednom od magistralnih puteva u distriktu Rua, prenose tajlandski mediji. 

Kada je Pui doneo dete kući, počeo je glasno da laje, kako bi privukao pažnju svojih ukućana. Oni su ostali zapanjeni kada su u kesi pronašli tek rođenu devojčicu, kojoj čak nije odstranjena ni pupčana vrpca, pa su dete odmah odneli u najbližu bolnicu. 

Beba se nalazila u kritičnom stanju, jer je prevremeno rođena, sa svega sedam i po meseci, a pretila joj je i smrt od gladi. Ona je zadržana u bolnici, gde će se brinuti o njoj dok ne ozdravi, a u toku je i intenzivna potraga za njenom majkom. 

Da vaspitanje psa dolazi od porodice i da svi dele istu ljubav i brigu prema bližnjem govori i činjenica da se porodica ove dobre kuce zainteresovala za usvajanje devojčice koju je Pui bukvalno "doneo" u njihove živote.

 

Izvor: B92

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!