Home Info „Parking“ sad zarađuje

„Parking“ sad zarađuje

redakcija

Osnovno tužilaštvo u Smederevu ni posle dve godine nije završilo istragu o zloupotrebama u gradskom "Parking servisu". Gradonačelnica Jasna Avramović tvrdi da je prihod od parkinga, posle smene sumnjivog rukovodstva, uvećan dvostruko, što podgreva sumnje u tokove novca u firmi.

Parking servis jedan je od retkih koji, uprkos redovnom prihodu sa 1.250 parking mesta, godinama posluje sa gubitkom. Za tri godine promenjena su tri direktora, a u poslednjih pola godine ova firma polako se čupa iz dubioze.

– Mesečni prihod, sa istim brojem parking mesta kao i pre nekoliko godina, je sa 2,3 miliona porastao na četiri, a potom na 5,2 miliona dinara. I niko se u ovom društvu ne pita gde su svakog meseca nestajala dva miliona od parkiranja – izjavila je gradonačelnica Jasna Avramović.

Ona podseća da su ovo preduzeće vodili kadrovi Demokratske stranke koji su, prema njenoj oceni, upropastili firmu, što dokazuju krivične prijave koje je podnela policija.

– Tužilaštvo dve godine ne može da dovede do kraja taj proces. Mi nećemo da pravimo afere, već da svako preduzeće izvučemo iz bule, a posao privrednog kriminala, neka rade oni koji su za to plaćeni – poručila je Avramovićeva.

U Osnovnom tužilaštvu nezvanično nam je rečeno da se posle promene tužioca, ova istraga vodi od juna prošle godine protiv 12 osoba. Od toga, šestoro je iz "Parking servisa", a među njima je i nekadašnji direktor. Oni se sumnjiče za mešetarenje sa javnim nabavkama mašina, sumnjiva storniranja parking kartica, kao i da su karticama firme točili gorivo u privatne automobile. 

DUGOVE NAMIRILA SAMOUPRAVA

Gradonačelnica je napomenula da su mnogi dugovi namireni uz pomoć lokalne samouprave. Po podacima iz decembra 2014. dug "Parking servisa" iznosio je 30 miliona dinara. Shodno poslednjem izveštaju Agencije za privredne registre, u 2013. prihodovali su 65 miliona, a bili "kratki" 16,5 miliona dinara, što je nadoknađeno umanjenjem kapitala firme!

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!