Home InfoSport Održano Okružno školsko takmičenje, serijska vazdušna puška

Održano Okružno školsko takmičenje, serijska vazdušna puška

by redakcija

Iz Podunavskog okruga plasman na Državno školsko prvenstvo u streljaštvu, u pojedinačnoj konkurenciji, u kategoriji pionira i pionirki, stekli su Lazar Popović (OŠ „dr Jovan Cvijić“ Smederevo) i Srna Aranđelović (OŠ „Olga Milošević“ Smederevska Palanka), a ekipno OŠ „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca i OŠ „Heroj Ivan Muker“ iz Smederevske Palanke. U kategoriji omladinaca i omladinki Anđela Radojičić (MFŠ „Sveta Petka“ Smederevo) i Marko Stojković (MEŠ „Goša“ Smederevska Palanka), a ekipno Tehnička škola i Gimnazija Smederevo.

Na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, u organizaciji Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje u Smederevu i Streljačke družine „Smederevo“, juče je održano Okružno školsko takmičenje serijskom vazdušnom puškom. Pioniri su pucali po 20, a omladinci 30 dijabola. Nastupilo je 18 strelaca, uglavnom članova Streljačkih družina „Smederevo“, „Jasenica“ iz Smederevske Palanke i „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca (kod Velike Plane). Takmičenje je bilo kvalifikaciono za Državno školsko prvenstvo koje će se održati 21. oktobra u Nišu.

U konkurenciji pionira, kao i nedelju dana ranije na gradskom prvenstvu, pobedio je Lazar Popović iz Osnovne škole „Dr Jovan Cvijić“ iz Smedereva sa 170 krugova. Drugo mesto zauzeo je Danijel Vlajić iz OŠ „Heroj Ivan Muker“ iz Smederevske Palanke sa 163 kruga, a treće Aleksa Nikolić iz OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 151 krugom. Sa ukupnim rezultatom od 416 krugova prvo mesto ekipno je osvojio tim iz OŠ „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca (Uroš Todorović 148, Dimitrije Stojković 142, Aleksa Đurković 126 krugova). Drugo mesto zauzeli su učenici smederevske škole „Dimitrije Davidović“ sa 367 krugova (Nikolić 151, Pavle Pejov 114 i Lazar Lazarević 102).


Popović i OŠ „Stanoje Glavaš“ učestvovaće na državnom prvenstvu.
Anđela Stevanović iz OŠ „Heroj Ivan Muker“ iz Smederevske Palanke sa 159 krugova osvojila je prvo mesto u kategoriji pionirki. Ekipa njene škole (Stevanović 159, Sofija Veljković 149 i Anđelija Savić 123) sa 431 krugom ukupno stekla je pravo učešća na državnom prvenstvu, dok je u pojedinačnoj konkurenciji trećeplasirana Srna Aranđelović iz OŠ „Olgica Milošević“ iz S. Palanke sa 132 kruga, stekla pravo učešća u pojedinačnoj konkurenciji.


U omladinskoj konkurenciji ponovo je najbolji bio Lazar Beljić iz smederevske Tehničke škole sa 250 krugova. S obzirom da je njegova Tehnička škola već stekla pravo učešća na državnom prvenstvu, kao drugoplasiran pojedinac, sa 205 krugova, to pravo je dobio i Marko Stojković iz Mašinsko-elektrotehničke škole „Goša“ iz Smederevske Palanke.

I učenica Medicinsko-farmaceutske škole „Sveta Petka“ u Smederevu Anđela Radojičić sa 264 kruga osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji omladinki, kao i na gradskom takmičenju. Drugo mesto osvojila je Andrea Filipović iz Palanačke Gimnazije sa 252 kruga, a treće Aleksandra Tacković iz MEŠ „Goša“ sa 209 krugova. Tako će na državnom prvenstvu iz našeg okruga učestvovati pojedinačno Anđela Radojičić, a ekipno Gimnazija Smederevo.

U subotu, 17. oktobra, na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo održaće se prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije u A programu (juniorske i seniorske kategorije).


foto: promo

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!