Home InfoDruštvo Održan „Dan Carine“ 13.januara

Održan „Dan Carine“ 13.januara

by Redakcija

U petak 13.januara 2023. godine održana je manifestacija „Dan Carine“ u smedervskoj MZ Carina. Deo ulice Đure Daničića, tačnije, od ulice Miloša Obilića do Proleterske, bio je zatvoren te su se građani tu i okupljali. Organizatori su priredili okupljenima kuvanu rakiju i kuvano vino a na ražnju su se okretala dva bika. Okupljenima je deljeno meso u lepinjama. Sa razglasa je muzika upotpunjavala ambijent.

„Cela ideja oko organizacije ovog događaja došla je spontano pre nekoliko godina, kada smo za Srpsku Novu godinu tu mi Carinčani se okupljali i organizovali druženje i doček naše pravoslavne Nove godine. Od prošle godine smo rešili da to preraste u tradiciju i da omasovimo događaj.“ – govori za SDCafe.rs Zoran Rogan jedan od organizatora ovog događaja.

Od ove godine pokretači ove manifestacije oformili su i zvanično udruženje pod nazivom 11303, što simbolično prestavlja poštanski broj za Carinu.

„Cilj ovog okupljanja je da se prvenstveno mi iz ovog dela Smedereva okupimo, sa našim prijateljima, komšijama i da uz radost i veselje dočekamo Srpsku Novu godinu. Sve je zasnovano na prijateljsvu i drugarstvu, na komšijskim i porodičnim vrednostima i na pozitivnoj atmosferi“ – dodaje Rogan za SDCafe.rs.

Druženje je trajalo od ranih jutarnjih časova a uz pečenje, piće i muziku družili su se carinčani i njihovi gosti do 18h kada je vatrometom zatvorena ova manifestacija.

Organizatori procenjuju da je tokom celog dana prošlo više od 3000 ljudi.
Celokupan događaj finansiran je iz ličnih sredstava organizaora i pojedinih sponzora kojima se organizatori posebno zahvaljuju.

Udruženje građana 11303 će nastaviti sa organizacijom „Dana Carine“ ali najavljuju još različitih akcija.SDCafe.rs

Slične vesti

2 comments

ivan 16.01.2023 - 18:54

Carina do Dunava.

Reply
Goran 19.01.2023 - 14:46

Najugledniji meštani Carine.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!