Home Info Odbornici prihvatili novi tekst Ugovora

Odbornici prihvatili novi tekst Ugovora

by redakcija

Američko–holandska kompanija Komiko oil (Comico oil) posle tri godine pregovora noćas je na sednici Skupštine grada Smedereva prihvaćen izmenjeni tekst Ugovora izdavanje u zakup 113 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni na 99 godina.

"Većinom glasova odbornika skupštine tekst Ugovora o davanju u zakup zemljišta za izgradnju rafinerije je prošao. Sada se očekuje da gradonačelnik s kompanijom potpiše Ugovor koji je od prethodnog puta izmenjen u 14 tačaka" rekla je jutros agenciji Beta zamenica gradonačelnika Jasna Avramović.

Na sednici Skupštine grada jutros oko tri sata odbornici su prihvatili izmenjen predlog Ugovora o zakupu kojim su precizirana prava i obaveze kompanije, pre svega da ne može da uđe u posed dok ne isplati 652 miliona dinara, kolika je bila ponuđena cena.

Takođe je ugovorom određeno u kom roku kompanija mora da započne radove.

Iako je tačka o izdavanju u zakup zemljišta u industrijskoj zoni na red došla jutros oko tri sata  59 od 70 odbornika bilo je na prebrojavanju pred glasanje.

Za rafineriju su glasala 43 odbornika, 13 je bilo protiv,a uzdržana su bila tri odbornika.

Kompanija Komiko oil jedina je bila zainteresovana za gradnju rafinerije u Smederevu.

Predstavnici kompanije Komiko oil su početkom godine, pošto su tri godine čekali da se odbornici slože, rekli da će i dalje čekati da se odbornici slože i izglasaju predlog Ugovora o zakupu.

msp

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!