Home Info Odbojkaški klub Smederevo više ne postoji?

Odbojkaški klub Smederevo više ne postoji?

by redakcija

U šampionatu Druge srpske lige grupa Centar ipak će igrati jedna ekipa iz Smedereva. OK Carina se prijavila i prošla na konkurs za popunu četiri upražnjena mesta u Drugoj srpskoj ligi.

Po završetku takmičarske sezone u kojoj odbojkaši Smedereva nisu uspeli da sačuvaju prvoligaški status pojavile su se, istina nezvanične glasine ,da postoji mogućnost da se ipak u gradu na Dunavu i dalje gleda odbojka u drugom rangu takmičenja. Nedugo zatim crni oblaci počeli su da se nadvijaju nad OK Smederevo. Nagomilana dugovanja prema bivšim igračima dovela su račun kluba u blokadu. Sezona je nekako okončana ali problem dugovanja nije rešen. Prema nezvaničnim podacima, račun kluba je u blokadi za oko 3,5 miliona dinara. Zbog toga su čelni ljudi OK Smederevo odlučili da se ne takmiče ove godine i sa 2014. godinom završava se postojanje kluba sa najdužim bitisanjem i superligaškom i pvoligaškom odbojkaškom društvu. 

U šampionatu Druge srpske lige grupa Centar ipak će igrati jedna ekipa iz Smedereva. OK Carina se prijavila i prošla na konkurs za popunu četiri upražnjena mesta u Drugoj srpskoj ligi. Podatak da su četiri ekipe odustale od takmičenja dovoljno govori o situaciji u odbojkaškom sportu u Srbiji . Posle više od dve decenije nastupa u Super i Prvoj ligi Srbije, učešća na nekoliko završnih turnira Kupa Jugoslavije i učešća u Kupu CEV-a, OK Smederevo se seli u istoriju. 

U međuvremenu, gotovo svi igrači Smedereva prešli su u novoformirani klub koji bi na predstojećoj gradskoj skupštini trebalo da dobije zeleno svetlo za ime grada u nazivu kluba. Prema rečima predsednika OK Carina Predraga Boškovića sve bi trebalo da bude jasnije za nekoliko dana kada će se znati i sastav tima koji će se takmičiti u Drugoj srpskoj ligi grupa Centar. Interesantno je da se OK Carina već nekoliko puta takmičila u ovom stepenu takmičenja ali sa malo uspeha. 

– Prijavili smo se na konkurs za popunu lige i prošli. Sada je na nama da oformimo ekipu koja će moći da se ravnopravno suprotstavi ostalim članovima lige. U naše redove prešla je većina igrača OK Smederevo. Za one koji ne znaju, moram da kažem da je većina ponikla u našem klubu i da su posle prešli u OK Smederevo – kaže za Naše novine predsednik OK Carina Predrag Bošković.

Naravno, ljubitelji odbojke, ali i svi ostali koji su pravili istoriju OK Smederevo, sa pravom se pitaju da li je OK Smederevo morao da doživi ovakvu sudbinu?

Izvor: Naše novine

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!