Home InfoHronika Izlet u pustinju nam je napravio horor od života

Izlet u pustinju nam je napravio horor od života

by redakcija

Izlet u pustinju nam je napravio horor od života, kaže za „Blic“ Ivan Vasić, suprug teško povređene Marije Milošević (34) iz Smedereva.

Muž najteže povređene turistkinje navodi da su mu lekari u Tunisu rekli da će Marija imati težak oporavak i da se sada bore za njen život zbog infekcije plućnog krila.
 
Srpski turisti, njih šestoro, povređeni su 14. jula u Tunisu kada se prevrnuo džip kojim su se vozili tokom izleta „Saharska avantura“ u organizaciji agencije „Sanlajn travel“.

Marija Milošević zadobila je najteže povrede. Ima prekid kičmene moždine i povrede trećeg i četvrtog pršljena i leči se u bolnici u Susu. Njen suprug Ivan u nesreći je zadobio nekoliko otvorenih preloma i od tada je uz bolničku postelju svoje supruge. U Tunis su za njima došli i Ivanova majka Koviljka i Marijin otac Svetozar Milošević. Ivan se sada bori i za bolničko osiguranje.

– Svi pričaju o našem osiguranju. Mi smo osigurani jer smo platili izlet u Saharu, što obuhvata i osiguranje. Hteli su da nas prevare da smo mi krivi što nismo bili vezani u džipu, a ne vozač koji je pomahnitalo vozio i preticao. Niko ne priča da su moju suprugu 14 sati transportovali s mesta nesreće do bolnice. Sada se priča o Marijinom transportu za Srbiju, ali niko ne pominje kako će to učiniti, gde će je smestiti po dolasku u Beograd i ko će finansirati njenu stalnu negu koja sledi – razočaran je Ivan Vasić.

On kaže da Marija ima infekciju pluća, koja je uzrokovana kasnom detekcijom slomljenog plućnog rebra.

– Nada da će uskoro samostalno disati dodatno se komplikuje i sve se usporava. Marija trenutno ima povišenu temperaturu, ne može da govori, već samo blago pomera usta. Komuniciramo tako što joj ja pričam, a ona pomera oči. Pomera glavu levo-desno. Horor je šta smo doživeli na odmoru. Lekari su mi rekli da je stanje teško, da je pitanje kada će moći samostalno da se hrani, da diše, a šanse da će moći da pomera ruke i noge izuzetno su male – kaže Ivan.

Marija je, inače, profesor engleskog jezika u Srednjoj ekonomskoj školi u Smederevu. Ona i Ivan su u braku dve godine, a 11. jula stigli su u hotel u mestu Port el Kantaui, odakle su krenuli na izlet pustinju. U prevrtanju džipa povređeni su i Novosađanin S. L. (28) i njegova devojka J. T. (27).
 
Prijatelji sakupili 7.500 evra
 
Marijini i Ivanovi prijatelji i dalje prikupljaju novac, koji će bračnom paru biti neophodan pri povratku u Srbiju. Mimo onoga što ide na dinarski i devizni račun, koje su otvorili odmah nakon nesreće, prikupili su još oko 5.000 evra u gotovini. Na račun na sajtu za elektronsku uplatu, koji je otvorio Alek Jagi, Ivanov kolega iz Belgije, pristiglo je još oko 2.500 evra.
– Koliko god da skupimo, sigurno neće biti dovoljno jer Mariju čeka dugotrajno lečenje i rehabilitacija. Novcem na računima raspolažu njihovi roditelji, a ovu gotovinu ćemo dati Ivanu čim se vrate, da imaju za prvo vreme i ono najneophodnije. Zbog toga smo neke ljude dobre volje koji su nam proteklih dana davali gotovinu zamolili da pričekaju da njih dvoje dođu te da im direktno predaju novac – kaže Nemanja Mitrović, Marijin i Ivanov kum.

B. Vuković/T. M.

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!