Home InfoServisne informacije Od 1.maja poskupljuju struja i gas

Od 1.maja poskupljuju struja i gas

by Redakcija

Ministarstvo rudarstva i energetike obavestilo je građane Srbije da će od 1.maja 2023. godine doći do poskupljenja cene električne energije i prirodnog gasa za domaćinstva na nivou Republike Srbije.

Struja će da poskupi osam, a prirodni gas deset odsto od 1. maja.
Iz Ministarstva navode da „uprkos pritiscima, izborili smo se za najnižu moguću korekciju cena struje i gasa, koja je deo aktuelnog stend-baj aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom“. Oni ističu u saopštenju i da je trenutna situacija sa energentima u Evropi najteža u 21. veku zbog geopolitičkih dešavanja.

Nakon poskupljenja, prosečan račun za električnu energiju biće uvećan za oko 250 dinara.

Slične vesti

2 comments

Smederevac 01.04.2023 - 08:33

Da naivni narod zahvali Grcicu i Bajatoviću.

Reply
pera 01.04.2023 - 08:43

Da uvek je kriv MMF to su fore zastarele ili prolaze kod plitkoumnih i nepismenih ljudi zasto taj nas predstavnik sa MMf-om ne kaze njima u oci svakim poskupljenjem ugrozava se egzistencija naroda i zasto bas mi moramo da slusamo njih koliko ce neki energenti kostati nase stanovnistvo ukoliko ga mi proizvodimo i zasto ne kaze njima u oci da zbog kao zabrane MMf -a za podizanje plata u srbiji stanovnistvu je nametnut genocid u smislu da nema dovoljno sredstava za normalnu ishranu jer mora da resi od plate od 300 evra prvo dazbine oko 150 evra a sa 150 evra moze da jede da se obuce i izadje sa porodicom na jedan sladoled nedeljno i to cetvoroclana porodica na primer de su deca mala i de samo suprug moze da radi trenutno jer zena mora da cuva decu e to bi pitanje ja postavio tom MMf-u i to bi bilo nesto za ovaj napaceni i gladni narod sramota sada nam namecu nove cene struje jer je banda proneverila milione i napravila po njima velike dugove pricam za EPS i ovo ce im proci jer narod samo misli o opstanku i radi danas da bi sutra imao sta da jede nema od njegove licne muke vremena za politiku neko je sve ovo lepo smislio za nas napaceni narod kao da mu tri rata nato bombardovanje i pet propasti drzave malo na njihovim plecima mogu oni jos da izdrze

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!