Home InfoDruštvo Novinarke igrale fudbal za prikupljanje novca za lečenje Janje Stamenković

Novinarke igrale fudbal za prikupljanje novca za lečenje Janje Stamenković

redakcija

Bojana Stamenov otpevala je evrovizijsku pesmu "Beauty never lies" i izvela je početni udarac na humanitarnom turniru u malom fudbalu danas u 12 sati na platou ispred "Delta sitija", gde su novinarke beogradskih medija igrale za pomoć u lečenju male Janje Stamenković (9).

Janja Stamenković, devojčica iz Smedereva, boluje od tumora hipofize i neophodan joj je odlazak na operaciju u Tursku. Devojčica je prvi put operisana sa četiri godine, u Beogradu 2011.
 
Posledica zahvata bila je gotovo potpuni gubitak vida, moći govora i hodanja.
 
Zbog recidiva tumora, samo godinu kasnije urađena je i druga operacija u Istanbulu, a sada je neophodan novi zahvat, i to što pre, da bi se izbegle dalje komplikacije i rast tumora.
 
Pored donacija za vreme turnira, pomoć je moguće uputiti i slanjem SMS-a sadržine 34 na broj 3030. Cena poruke je 100 dinara, a PDV se ne naplaćuje.

Posetioci humanitarnog turnira bili su u prilici da doniraju novac za lečenje male Janje, korisnice Humanitarne fondacije Novi Beograd – Budihuman.

Novinarke "Blica" učestvovale su na turniru, a u malom fudbalu okušale su se i ekipe novinarki sa Studija B, Moja TV, Siti magazin… Svoje predstavnike na turniru imale su i dame zaposlene u Komunalnoj policiji, kao i Humanitarna fondacija Novi Beograd.

 
Svaku ekipu činile su tri novinarke, a timovi su žrebom podeljeni u dve grupe. Tokom turnira igrale su se četrnaestominutne utakmice (dva poluvremena po sedam minuta) – unutar obe grupe, svaka ekipa igra sa svakom.
 
U finalu turnira našle su se ekipe Komunalne policije Grada Beograda i Studija B, a kako je rezultat bio 2:2 učesnice ovih ekipa dogovorile su se da ne šutiraju jedanaesterce već da podele prvo mesto pošto je turnir humanitarnog karaktera.

Kutija za prikupljanje novca će stajati danas ali i nekoliko dana posle turnira u "Delta sitiju".

Izvor: Blic

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!