Home InfoDruštvo Nestalo slovo „S“, od Smedereva ostalo Mederevo

Nestalo slovo „S“, od Smedereva ostalo Mederevo

by Redakcija

Saga o natpisu grada ne jenjava.
Taman se građanai Smedereva ponadaju da je problem rešem (zakpljen, zalepljen, improvizovan), kad se dogodi novi scenario. Morate priznati da ovakav scenario ni Kusturica ne bi smislio.

Sve u svemu kao što možeti videti na fotografijama slovo S iz natpisa Smederevo, na trgu je nestalo bez traga, tako da je sada ovo monumentalno zdanje dobilo novu dimenziju.

Verujemo da će nastavak ove epohalne priče imati nastavak.

Slične vesti

5 comments

Zmaj 05.11.2021 - 19:10

Odneli ga na redovan sestomesecni servis. Servis jednog slova 50000din u kamenorezackoj radnji iz Drpkovica.

Reply
Plavi + 06.11.2021 - 07:51

Mišljenja sam da sve ovo sa slovnim simbolima Smedereva treba trajno ukloniti! Nije li nonsens to da na trgu piše naziv grda u kome se već nalazite?! Po meni Grad Smederevo ima više dobrih, lepih i pravih simbola, napr.: grozd „Smederevka“, flaša vina „Smederevka“, bista ili spomenik Despota Đurđa. Možda bi Gradska Uprava trebala da raspiše anketu po tom pitanju.

Reply
Žika 06.11.2021 - 16:14

Nemoguće da otpadaju slova!!?…a tako su kvalitetno bila osigurana selotejp trakom…i zalepljena barsilom.
p.s. Pravi simbol grada koji se raspada sam od sebe, jer su na vlasti već duže vreme nepismene bitange

Reply
Žika 06.11.2021 - 16:27

@plavi+ Brate mili ne daj im nikakve ideje – kakvi su napraviće Despota Đurađa od onoga što je preostalo od srušene fontane, slepiće ga selotejpom i staviće mu kineski neonski natpis koji menja boje. Naravno pare iz budžeta neće da žale. Nek prave Beč, Stošić i Ćuvikkara u svojim selima simbole svoje alavosti i gluposti, da ima narod po čemu da ih pamti.

Reply
Zmaj 06.11.2021 - 23:14

@PLAVI +
mini Kineski zid, posred trga, pa sredinom Kralja Petra do Dunava, simbolicno do dizalice za pretovar najbolji je simbol

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!