Home Info Nema škole, počela evakuacija!

Nema škole, počela evakuacija!

by redakcija

Osnovne i srednje škole na teritoriji grada Smedereva neće raditi danas u popodnevnoj smeni i sutra, 16. maja tokom celog dana.
Gradski štab za vanredne situacije naložio je direktorima škola da danas decu iz prepodnevne smene puštaju sa nastave isključivo uz pratnju odraslih osoba, roditelja ili nastavnog osoblja. U petak, 16. maja neće raditi vrtići.

Štab grada Smedereva doneo je danas  i sledeće zaključke:
Evakuisati ugroženo stanovništvo u Ralji, Radincu, Kolarima, Mihajlovcu, Malom Orašju, Saraorcima, Vranovu i Malom Krivaku. Već evakuisane 24 osobe u Mihajlovcu i smeštene u objektu Crvenog krsta u Maloj Krsni. Dalja evakuacija ugroženog stanovništva biće u Sportskoj hali Smederevo. Za sva evakuisana lica biće obezbeđeni kreveti, ćebad i hrana. Kreveti i ćebad biće preuzeti iz kasarne Vojske Srbije u Smederevu. Za pripremu toplih obroka zadužena je Ekonomsko-trgovinska škola u Smederevu – Restoran Grand, a za dopremu hrane Crveni krst Smederevo. Opšta bolnica Smederevo da dopremi posteljinu za ugroženo stanovništvo, a Dom zdravlja lekove.

Da se radno angažuju zaposleni u smederevskim komunalnim preduzećima i muškarci u Gradskoj upravi Smederevo na punjenju džakova sa peskom.

Štab apeluje da se ne kreće na put bez preke potrebe, a da vozači, prema informacijama Odeljenja saobraćajne policije, koriste alternativne pravce. Obustava saobraćaja je u Goranskoj ulici kod benzinske stanice kod Stare železare, a alternativni pravac je Grobljanska, Petrijevska, Obilaznica, Seone, prema Beogradu. Saobraćaj je obustavljen i na pravcu od naplatne rampe Vodanj do pruge prema Kolarima. Alternativni pravac je Vodanj, Kolari-naplatna rampa, naplatna rampa-Vodanj, pa prema Malom Orašju.

Izvor: Smederevske novine

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!