Home Info Nekorektna i nepoštena organizacija ugušila „Tvrđava Teatar“

Nekorektna i nepoštena organizacija ugušila „Tvrđava Teatar“

redakcija

Branislava Liješević, koja je pet godina kao umetnički direktor i selektor bila na čelu „Tvrđava teatra“, kaže za Smederevske da sve što se dešava u vezi sa ovim ambijentalnim pozorišnim festivalom ukazuje na svesnu nameru da se on ugasi. Podvlači da Smederevo nikada više neće imati ništa slično kada je reč o kulturnim manifestacijama.
-Ja sam se iz ovog festivala povukla pre dva meseca, jer tada mi je istekao petogodišnji mandat zahvaljujući kome sam bila na čelu „Tvrđava teatra“. Jasno je, međutim, bilo da niko i ne želi da sa mnom nastavi saradnju, a nije bilo ni najava da će me bilo ko na tom mestu i zameniti – kaže Liješevićeva.

Ističe da je sve rađeno u saradnji sa ministarstvom kulture i da je postojala jasna namera da se jedan ovakav festival ugasi.
-Napadaju nas za neke dugove, a oni su namerno napravljeni i finansije namerno stopirane od strane Jasne Avramović, da bi se festival proglasio prezaduženim. Nije u pitanju nikakvo rasipništvo, ja sam dve godine radila bez honorara i putnih troškova – kaže Branislava Liješević i dodaje:
-To je sve bila jedna ujdurma, zajedno sa dva ministra kulture koji pripadaju istoj strani kao i gradonačelnica. Meni jeste istekao mandat, ali sam videla da je napravljena neka nekorektna, nelojalna i nepoštena organizacija da bi se ovaj festival ugušio.

Navodi da više ne želi da komentariše ovo što se dešava u vezi sa „Tvrđava teatrom“, ali jasno poručuje:
-Sigurna sam da Smederevo nikada neće imati ništa slično onome što se kroz ambijentalni pozorišni festival u gradu dešavalo u poslednjih pet godina.

Branislava Liješević bila je svojevremeno 12 godina direktorka i selektorka dramskog programa festivala „Grad teatar“ u Budvi, a još pet godina njegova selektorka i pomoćnica direktora. Tada je ocenjeno da je njen rad doprineo da „Grad teatar“ postane jedan od najrenomiranijih festivala na Mediteranu. Zatim je otišla u penziju, a potom odlučila da u Smederevo prenese deo svog bogatog iskustva.  

Izvor: Smederevske novine

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!