Home InfoHronika Nastavljeno suđenje za invalidske penzije

Nastavljeno suđenje za invalidske penzije

by redakcija

U nastavku suđenja optuženima na čelu sa Goricom Petković, svedokinja Mira Markov rekla je da su pri kontroli rada filijale u Smederevu nađena u toaletu tri predmeta na korpi za otpatke.
Prvookrivljena Petković je istakla da na njeno zauzimanje krajem devedesetih godina 3.000 invalida rada nije ostalo bez posla, ali se niko nije setio "ni da joj se zahvali".

Ona je dodala da je krajem 1990-ih godina trebalo da bude usvojen zakon o ukidanju zaštitnih radionica u kojima su isključivo zaposleni invalidi rada, ali da su, na njeno zalaganje, zaštitne radionice postale prioritet republičkog fonda PIO i za njihov rad izdvajano je više novca nego što je sada budžet grada Smedereva.

Svedok Voja Nikolić, koji je tvrdio da je u Smederevu bio na invalidskoj komisiji i nije ostvario penziju, detaljno je opisao doktora Gorana Kuljanina, koji ga je navodno pregledao i vodio kod drugih specijalista na preglede za invalidsku komisiju, ali nije uspeo da ga prepozna u sudnici.

Svedok Mira Milićev izjavila je da u svemu ostaje pri ranije datom iskazu u pretkrivičnom postupku, a na sva pitanja predsednika veća Dragoslava Milanovića i optuženog doktora Gorana Kuljanina odgovarala je da se ne seća.
Petkovićeva je na suočenju sa svedokinjom Milićevom rekla da "kategorički tvrdi" da nikada nikakav novac nije dobila od svedokinje, dok je Milićeva "kategorički tvrdila" da je optuženoj "nasamo" dala 1.500 evra.

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!