Home InfoHronika Nastavljena potraga za posadom potonulog broda

Nastavljena potraga za posadom potonulog broda

by redakcija

U Smederevu traje potraga za dva člana posade teretnog broda "BEOGRAD 10", koji je pretprošle noći potonuo je na desnoj obali Dunava kod Smederevske Tvrđave.

U udesu broda nestala su dva člana posade Milan Brzaković 35 i Nikola Kosovac 49, za kojima je i zvanično raspisana potraga, saopšteno je „Novostima“ u Višem tužilaštvu u Smederevu.

Istragu vode Inspekcija za bezbednost plovidbe, MUP, Vodoprivredna inspekcija, Odsek za civilnu zaštitu i upravljanje rizikom i tužilaštvo.

Na licu mesta su Žandarmerija i rečna policija koji su, zajedno sa mehanizacijom preduzeća "Ivan Milutinović- PIM" iz Beograda angažovani na spasavanju broda.

Neophodno je da se brod, koji je nasukan i prevrnut, stabilizuje i obezebedi, kako bi se ronioci mogli da se spuste u unutrašnjost barže, u potrazi za posadom.

Brod "BEOGRAD 10" prevozio je oko 660 tona kamena-tucanika na relaciji Brnjica – Beograd. Trebalo da se usidri u rejonu luke Smederevo.Gde i kada je došlo do potonuća za sada se ne zna, kao ni uzrok potonuća.

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!