Home Info Na snazi vanredna odbrana od poplava u Smederevu

Na snazi vanredna odbrana od poplava u Smederevu

redakcija

Od juče je na snazi vanredna odbrana od poplava u Smederevu, koja se proglašava na koti od 700 centimetara. Prema izveštaju nadležnih službi situacija je pod kontrolom i nivo Dunava jutros izosi 698 centimetara. Kao mera predostrožnosti, sa napajanja električnom energijom isključene su 4 vikendice u ribarskom naselju Metalor.

Nastavlja se sa distribucijom humanitarne pomoći stanovnicima poplavljenih sela na teritoriji grada Smedereva.

Ekipe Doma zdravlja i Higijensko-epidemiološke službe su na terenu u svim poplavljenim selima i vrši se redovna distribucija lekova.

U naselju Mali Krivak trenutno se radi dezinfekcija terena i stambenih objekata, a nastavlja se i na drugim lokacijama. Sutra počinje uništavanje larvi komaraca iz aviona i sa zemlje.

Iz Doma za stare prebačeno je 20 osoba u Novi Sad, a u Smederevu je ostalo 16 lica iz Obrenovca.

Zbog moguće pojave klizišta, mole se građani koji primete pojavu klizišta u svojoj okolini, da to prijave na dežurni broj telefona: 026/4621907.

Elektroenergetska situacija u Smederevu je stabilna, ali se i dalje apeluje na građane da racionalno koriste električnu energiju.

Voda iz smederevskog vodovoda je ispravna za piće i vodosnabdevanje je uredno, a potrošači se obaveštavaju da je strogo zabranjeno pijaću vodu koristiti u nenamenske svrhe (zalivanje bašti, plastenika i slično).

Javne komunalne službe po propisanim procedurama nastavljaju sa uklanjanjem uginulih životinja iz poplavljenih područja. Do sada je odnet sav dostupan životinjski otpad.

Štab će uputiti pomoć u vodi za piće ugroženima u Trsteniku, jedan kamion sa 10.000 litara flaširane vode, a na osnovu preporuke Republičkog štaba za vanredne situacije.

Gradski štab za vanredne situacije grada Smedereva i dalje je u stalnom zasedanju, a sledeća sednica biće održana u petak u 9,00 časova.

Izvor: Grad Smederevo

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!