Home Uncategorized Mladi rukometaši Smedereva pokorili Pariz

Mladi rukometaši Smedereva pokorili Pariz

by Redakcija

Zlatni momci Nenada Martića zasijali su u Parizu, Gradu svetlosti, na turniru Paris World Games 2023, i okačili zlatne medalje oko vrata.

Nakon borbe u Prvoj grupi B14, gde su se našli sa dečacima do 14 godina iz Belgije i Francuske i nadjačali ostale četiri ekipe, mladi rukometaši RK Smedereva danas su svoju nadmoć pokazali i u finalnom meču sa prvoplasiranim iz druge grupe, fancuskim timom Bois-Colombes, koje su u borbi za zlato porazili sa 10 razlike (20:10).

Iako je trener Nenad Martić, pred put, više puta naglasio da je za vicešampione Srbije u kategoriji M12 ovo nagradno putovanje i da rezultat nije u prvom planu, pogotovu sto su ušli u kategoriju za godinu dana starije igrače, momci su od prvog dana pokazali svoj kvalitet, lagano prošli grupu, sa ogromnom gol razlikom, i u finalu, takođe, briljirali.

Poseta Parizu imala je i svoj turistički deo, pa su mladi Smederevci uživali u posetama poznatim mestima ovog grada, obišli su Versaj, krstarili Senom, odakle su uživali u pogledu na Ajfelovu kulu i druge znamenitosti Pariza, vozili se metroom, i družili, kako sa francuskim drugarima, tako i sa mladim sportistima iz celog sveta.

Interesantan je bio i poziv i želja francuskih dečaka da razmene dresove, dan nakon sto su izgubili utakmicu od naših dečaka, što se pretvorilo u jedno divno druženje. Do kraja boravka u Gradu svetlosti planirane su posete još mnogim atrakcijama koje ovaj grad nudi, a verujemo da će sa zlatnim medaljama oko vrata, dečaci uživati još više i vratiti se u svoj grad sa novim iskustvima.

Trebalo bi naglasiti i da su dečaci RK Smedereva bili i jedini predstavnici Srbije na ovom tradicionalnom francuskom turniru, na kome učestvuju deca od 10 do 19 godina iz celog sveta, koji se takmiče u pet sportova – rukomet, fudbal, košarka, ragbi i badminton. Ove godine na turniru učestvuje oko 10.000 takmičara, a naš klub učestvovao je na poziv Paris Saint Germain-a, kluba sa kojim trener Martić ima izuzetnu saradnju već duži niz godina.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!