Home InfoDruštvo Ministar prosvete smenio direktorku Predškolske ustanove “Naša radost”

Ministar prosvete smenio direktorku Predškolske ustanove “Naša radost”

redakcija

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević razrešio je dužnosti direktorku Predškolske ustanove "Naša radost" u Smederevu i Upravni odbor te Ustanove zbog nepostupanja u slučaju nasilja vaspitača nad detetom.

Postavljen je novi vršilac dužnosti direktora i imenovani članovi privremenog Upravnog odbora Ustanove. 

Rešenje o razrešenju doneto je nakon inspekcijskog nadzora nad radom Ustanove i utvrđivanja navoda iz dopisa roditelja, koji su se žalili da posle prijavljenog nasilja vaspitača nad njihovim detetom nisu bili zadovoljni postupanjem direktorke i Upravnog odbora, sprovedenim disciplinskim postupkom i utvrđivanjem odgovornosti zaposlene. 

Roditelji su ceo slučaj prijavili najpre Zaštitniku građana, a posle i Republičkoj prosvetnoj inspekciji.

Zaštitnik građana je postupajući po toj pritužbi utvrdio da je "predškolska ustanova 'Naša radost' iz Smedereva načinila propuste u radu i povredila prava deteta V. M. na zaštitu od nasilja u ustanovi". 

Po sprovedenom postupku, Zaštitnik građana je Ustanovi uputio Preporuke.

Po prijavi roditelja postupali su prosvetni savetnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zatim prosvetna inspekcija Gradske uprave Smederevo i na kraju Republički prosvetni inspektori. Kako navodi portal podunavlje.info, ministar je uveo privremene mere u vrtić u skladu sa svojim ovlašćenjima, zbog utvrđenih propusta u postupanju koji su doveli i do zastarevanja disciplinske odgovornosti zaposlene. 

Do prestanka privremenih mera, odnosno izbora direktora, za vršioca dužnosti direktora postavljena je Svetlana Marković, vaspitač.

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!