Home InfoSport Medalje za Nataliju, Aleksu, Andriju, Emiliju i Bogdanu

Medalje za Nataliju, Aleksu, Andriju, Emiliju i Bogdanu

by redakcija1

Na domaćem terenu, u drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, u B programu, koje je održano na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali, strelci „Smedereva“ osvojili su pet medalja. Dve zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu.

Najvredniji rezultat u disciplini standardna vazdušna puška ostvarila je Natalija Jovanović, koja je pre samo nedelju dana osvojila bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije za juniorke. Sa 399 krugova bila je najbolja u kategoriji mlađih juniorki.

Drugo mesto sa 398 krugova osvojila je Anđelija Stevanović iz Streljačke družine „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca, a treće Anastasija Živković iz Streljačkog udruženja „Gatos“ iz Lebana sa 396 krugova.

Ubedljiv je bio i Aleksa Nikolić, koji je takođe osvojio bronzanu medalju prošle nedelje na državnom prvenstvu za juniore u disciplini vazdušni pištolj. Sa 563 kruga nadmašio je za osam krugova Mateju Tripkovića iz Streljačkog kluba „Aleksa Dejović“ iz Užica i za jedanaest krugova Ognjena Ćuruviju iz Streljačkog kluba „Mladost“ iz Inđije.

Srebrnu medalju u disciplini standardna vazdušna puška osvojio je Andrija Živković sa odličnim rezultatom od 576 krugova. Bolji od njega je bio Toma Erdei iz Streljačke družine „Novi Sad 1790“ sa 583 kruga. Bronzanu medalju sa 573 kruga osvojio je Marko Ćulibrk iz Streljačkog kluba „Novi Beograd-Ušće“.
Još jednu srebrnu medalju osvojila je Emilija Martinović u disciplini serijska vazdušna puška pionirke sa rezultatom od 184 kruga. Bronzanu medalju osvojila je takođe naša Bogdana Veličković sa krugom manje. Naše pionirke pobedila je sa sjajnih 190 krugova Emilija Stevanović iz Streljačkog kluba „Kolubara“ iz Lazarevca.

Pored osvajača medalja vredne bodove za finale ovog turnira osvojili su još i Lazar Mladenović, Luka Vučković, Jana Bogosavljević i Nikola Manojlović. Treće kolo održaće se za dve nedelje u Nišu.

Sezona se nastavlja već sledeće nedelje na vazdušnom strelištu Prvenstvom centralne Srbije za mlađe kategorije (kadeti i kadetkinje, mlađi juniori i mlađe juniorke), u disciplinama standardna vazdušna puška i vazdušni pištolj u B programu.

Regionalno takmičenje je kvalifikaciono za državno prvenstvo koje će se ove godine održati u Beogradu poslednjeg dana marta.

Streljačkoj družini „Smederevo“ je u olimpijskoj 2024. godini pripala velika čast da bude domaćin najznačajnijeg državnog takmičenja vazdušnim oružjem – Prvenstva Srbije za seniore i seniorke u A programu.

Pretposlednjeg vikenda u martu smederevsko strelište biće dom najboljim strelcima naše zemlje. Takmičiće se zvezde evropskog i svetskog streljaštva, predvođeni osvajačima Olimpijskih kvota za igre u Parizu – Zoranom Arunović i Damirom Mikecom.
U kontinuitetu sa takmičenjima iz Kalendara Streljačkog saveza Srbije na smederevskom strelištu održavaju se i kola Smederevske lige serijskom vazdušnom puškom za pionire i pionirke i seniore i seniorke.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!