Home Zanimljivosti Krema protiv starenja se pravi iz vina

Krema protiv starenja se pravi iz vina

redakcija

Visoke količine antioksidanta koji se nalazi u crvenom vinu smanjuju pojavu bora i koriste se u proizvodnji hidrantne kreme protiv starenja, koja je upravo puštena u prodaju u Engleskoj.

 

Pretpostavlja se da resveratrol koj se nalazi u crvenom vinu, malinama, borovnicama, i brusnicama i koji vinu daje crvenu boju može da uspori znake starenja povećavajući protok krvi do mozga. 

Proizvođači ove kreme kažu da za ovim novim proizvodom postoji ogromno interesovanje i da postoji "lista čekanja" na kojoj se nalazi oko 300 osoba. Kutijica od 30 millitara ove kreme pojavila se ovih dana u prodaji u Engleskoj i košta oko 50 evra. 

Proizvođači takođe tvrde da ova krema u kombonaciji sa kapsulama resveratrol garantovano smanjuje bore u roku od 28 dana. 

"To je jedini efikasni suplement koji daje rezultate i usporava starenje, a rezultati su do sada zaista izvenredni" kaže Ana Briton predstavnica za štampu kompanije koja proizvodi ovu kremu. 

Resveratrol neutrališe molekule kiseonika poznate kao slobodni radikali koji napadaju ćelije i smatraju se glavnim uzročnikom zdravstvenih problema i starenja. 

Ova supstanca se koristi u sve više zdravstvenih prozvoda nakon što su testovi pokazali da mogu da uspore pojavu bora kojoe nastaju sunčanjem, kao i da smanje znake već postojećih bora. 

Prototip ove kreme je već testiran na preko 250 žena i muškaraca u vremenu između četirii šest sedmica, a skoro 60% testiranih je saopštilo da je primetilo manje fine linije i bore na koži, dok je njih 85% procenata tvrdilo da se radi o dramatičnom smanjenju bora. 

Testovi su pokazali da tretman ovom kremom ima 20 puta veći efekat od Koenzima Q10, jednog od najpriznatijih i najmoćnijih antioksidanata u borbi protiv starenja. 

Izvor: telegraph.co.uk

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!