Home Info “Knjigom se brani i znanje stiči, oblikuj svet po svojoj priči!”

“Knjigom se brani i znanje stiči, oblikuj svet po svojoj priči!”

redakcija

Programom simboličnog naziva „Knjigom se brani i znanje stiči, oblikuj svet po svojoj priči“ Podružnica Društva za srpski jezik i književnost Srbije za Podunavski okrug obeležila je, uz podršku Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo, završetak takmičarskog ciklusa školske 2015/2016. godine. Uz ponos i radost slavilo se znanje, pohvaljeni su talenat, zalaganje, entuzijazam i borbenost koju su učenici osnovnih i srednjih škola Podunavskog okruga iskazali na takmičenjima Društva za srpski jezik i književnost Srbije tokom takmičarskog ciklusa školske 2015/2016. godine. Diplomama i knjigama nagrađeno je preko 150 učenika i nastavnika.

„Ovo je treća godina kako Podružnica Podunavskog okruga organizuje okupljanje učenika i nastavnika, najuspešnijih u Podunavskom okrugu. Ponosna sam što ova aktivnost, koju sam osmislila još kad smo počeli sa radom, polako postaje tradicionalna. Želja nam je da afirmišemo najbolje rezultate nastave srpskog jezika i književnosti i da na taj način još više podstaknemo osnovce i srednjoškolce da budu verni čuvari srpskog jezika i ljubitelji književnosti“, kaže Miljana Kravić, predsednik Podružnice.
Ove školske godine smederevski učenici su na republičkim takmičenjima dostojno predstavljali svoj grad i Podunavski okrug osvojivši čak deset republičkih nagrada. U konkurenciji najboljih među najboljima u Srbiji troje osnovaca i sedmoro gimnazijalaca osvojilo je prva mesta na republičkoj Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima i na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture u Tršiću.

Miljana Kravić se na skupu u ime Podružnice zahvalila najboljim saradnicima i donatorima, ljudima dobre volje i velikog srca, koji su ove godine pomogli da se obezbede sredstva za nagrađivanje učenika: Miroljubu Beočaninu, vlasniku firme „Tomi trejd d.o.o.“ iz Smedereva, mr Borivoju Janoševiću, direktoru Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo, Gordani Knežević Orlić, direktorki izdavačke kuće „Klett“, a posebno prof. dr Zoni Mrkalj, predsednici Društva za srpski jezik i književnost Srbije. Zahvalnica je uručena i Dariju Janoševiću, saradniku RC Smederevo, tvorcu svih diploma kojima se učenici nagrađuju, za idejnu i tehničku podršku u radu Podružnice.

Svečani skup ulepšali su kao i prošle godine talentovani učenici OŠ Vuk Karadžić“ iz Krnjeva, članovi dramske sekcije, čija je predstava „Ljubavno pismo“, rađena po tekstu Koste Trifkovića, a u režiji i adaptaciji Marije Jagličić i Milene Kanjevac, nastavnica srpskog jezika, ove godine proglašena najboljom na festivalu školskih pozorišta „Teatar od snova“ u Lugavčini. 

Na kraju je još iskazana želja da se sledeće godine na istom mestu učenici i nastavnici okupe ponovo u velikom broju nastavljajući svoju misiju, ispunjeni vedrinom, borbenošću i iskrenim namerama – čuvanje srpskog jezika, nacionalnog kulturnog blaga.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!