Home Info Kako javljaju abronoše po kafićima – potpisan ugovor o izgradnji PKC hale

Kako javljaju abronoše po kafićima – potpisan ugovor o izgradnji PKC hale

by redakcija

Halu za finski PKC gradiće konzorcijum lokalnih firmi ITG i VIG. Grad će za halu platiti 700 miliona dinara iz budžeta. Prema ugovoru, objekat bi trebalo da bude predat na upotrebu početkom decembra.

Zvanično potpisivanje ugovora u Gradskoj upravi o „projektu veka“, kako ga je ocenio premijer lično, ispratile su samo dve lokalne televizije, jer drugi novinari nisu ni pozvani. Prema objašnjenju vlasti „pozvani su samo lokalni mediji jer je to lokalna stvar“.

Ko čita Politiku, Blic, Novosti, Informer…? Građani Melmaka? Možda stanovnici matične postojbine neo-civilizacije još nepoznate i istraživačima  ovih fenomena? Gde  se informišu građani Smedereva? Ko ih informiše i kako? 

Ovo nije prvi put da vlast selektivno plasira informacije od značaja za javnost. Odgovor na pitanje ko i zašto vrši odabir medija kojima će prezentovati informacije, niko ne nudi.
Neko je sebi dao pravo da bira medije gde će plasirati vesti, da bira čak i vesti. 
Možda sutra izaberu i objave vest kako je stiglo proleće, a Smederevo postalo najrazvijeniji grad EU gde rastu do sada nepoznate vrste biljaka na kojima, opet, rastu novčanice u najpoželjnijom valuti? I te vesti možda objave na gradskim televizijama koje plaćaju parama svih Smederevaca koji pune budžet. Jedna je javno preduzeće, a druga je u vlasništvu člana vlasti, člana Gradskog veća.

Ovo biranje medija i novinara, novi je primer bahatosti vlasti. 
Ovako se na najgrublji način krši Zakon o javnom informisanju i ukida pravo građana na informisanost. I to čini vlast koja se zaklinje u transparentnost, demokratičnost, interes građana. Čiji su interesi ovde zatvorili vrata medijima i koliko nula ti interesi imaju?

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!