Home Info Kabinet gradonačelnika osuđuje tekstove Naših novina zbog vređanja i ponižavanja nacionalne manjine

Kabinet gradonačelnika osuđuje tekstove Naših novina zbog vređanja i ponižavanja nacionalne manjine

by redakcija

 

Povodom teksta pod naslovom „Ujed na "romski" način“, koji je objavljen u smederevskim „Našim novinama“ 3.aprila 2013.godine, u kojem se autori pozivaju na anonimne izvore, u negativnom kontekstu se pominju pripadnici jedne nacionalne manjine u Smederevu.
 
Smatramo da se zakon mora poštovati, pojedinci se moraju identifikovati i sankcionisati, ali je nedopustivo prozivanje bilo koje etničke grupacije.
 
Zbog manipulacije pojedinca, ne može se generalizovati i anatemisati čitava nacionalna manjina. 
 
U našem gradu živi 27 nacionalnih manjina i mi želimo jedinstvo, zajednički suživot i dobre međuljudske odnose domicilnog stanovništva i pripadnika svih nacionalnih manjina koje žive na teritoriji grada Smedereva
 
Uz uvažavanje slobode izražavanja, osuđujemo tekstove koji odstupaju od profesionalnih standarda i zasnivaju svoje tvrdnje na nepouzdanim izvorima, naročito u obradi osetljivih tema koje su na granici uvredljivog i ponižavajućeg za jednu etničku ili bilo koju drugu grupaciju.
 
Takođe, osuđujemo i mogućnost manipulacije ujedima pasa lutalica i molimo sve sugrađane da ne pribegavaju takvom vidu zloupotreba, jer će se iste sankcionisati u skladu sa pozitivnim propisima.
 
SDCafe.rs prenosti saopštenje u potpunosti

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!