Home Info Janjić preuzeo klupu Smedereva

Janjić preuzeo klupu Smedereva

by redakcija

Fudbalski klub Smederevo imenovao je za novog trenera Aleksandra Janjića, koji je do kraja prošle sezone vodio Javor.

Novi sportski direktor Smedereva od petka je doskorašnji prvi čovek kragujevačkog Radničkog Žarko Pavlović, a novi potpredsednik poznati menadžer Raka Marić.

Pavloviću su poverenje ukazali članovi Upravnog i Izvršnog odbora FK Smederevo. Novi članovi uprave su Milan Vujko i Slobodan Šaban.

Prema rečima Pavlovića, cilj nove uprave je stabilizacija kluba, jačanje igračkog pogona i stvaranje tima snova sa evropskim ambicijama.

Novi stečajni upravnik Sartida a.d. umesto dugogodišnjeg upravnika Veselina Jovičevića je Vaso Tadić, koji će u narednom periodu, pored kompletne stečajne mase nekadašnjeg Sartida, odlučivati i o sudbini fudbalskog kluba Smederevo.

Bivše rukovodstvo fudbalskog kluba Radnički iz Kragujevca, na čelu sa Pavlovićem, najozbiljniji je ponuđač za kupovinu smederevskog superligaša, koji u ovom trenutku već kasni sa pripremama.

Siguran sam da će do kupoprodaje doći, jer ne vidim ko je još spreman da uđe u takvu avanturu, da uloži toliki novac. Jedna godina sa održavanjem stadiona košta oko između milion i milion i po evra”, rekao je Pavlović.

Aktuelni vršilac dužnosti predsednika UO Smedereva Saša Momić ranije je rekao da je ponuda u visini od oko tri milona evra za kupovinu stadiona i fudbalskog kluba, uz preuzimanje obaveza koje klub ima i iznose oko dva miliona evra. Prema njegovim rečima, potencijalni kupac je izrazio i spremnost da uloži značajna sredstva u adaptaciju stadiona i izgradnju pomoćnih terena.

U prethodnom periodu, oglašavana je prodaja fudbalskog kluba i stadiona putem javnih konkursa. Početna cena je bila oko 20 miliona evra, kasnije je spuštena na 13, pa na osam miliona, ali nije bilo zainteresovanih kupaca.

Povodom aktuelne situacije u fudbalskom klubu Smederevo, za subotu je najavljena konferencija za novinare.

Izvor: FoNet

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!