Home InfoHronika Direktor „Goše“ utajio 10,4 miliona

Direktor „Goše“ utajio 10,4 miliona

redakcija

Policija u Smederevu podnela je krivičnu prijavu protiv generalnog direktora firme „Goša montaža" iz Velike Plane Branka Š., osumnjičenog da je oštetio budžet Srbije za 10,4 miliona dinara tokom rekonstrukcije Termoelektrane „Nikola Tesla B" u Obrenovcu.

Direktor „Goša montaže" osumnjičen je za zloupotrebu ovlašćenja u privredi, poresku utaju i falsifikovanje službene isprave.

Branko Š. je osumnjičen da od maja do septembra 2010. nije fakturisao radove koje je „Goša montaža" izvela u korist preduzeća „Energoinvest" iz Sarajeva.

Osumnjičeni je, da bi to prikrio, u septembru 2010. godine sa direktorom preduzeća „Energoinvest" iz Sarajeva sačinio zapisnik o primopredaji izvedenih radova u kojem je navedeno da se zaključuju sve finansijske obaveze preduzeća „Energoinvest" prema preduzeću „Goša montaža", a u zapisniku je navedeno 15 od ukupno 19 izvršenih radova, navela je policija.

– Na taj način, ne naplativši sve radove, oštetio je preduzeće za iznos od 57.856.801 dinar, a preduzeću „Energoinvest" omogućio protivpravnu imovinsku korist od 68.270.025 dinara – dodala je policija.

Osumnjičeni, kako se navodi, nije prikazao obavezu plaćanja PDV-a od 10.414.224 dinara i za taj iznos je oštetio budžet Srbije.

Izvor: Press online

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!