Home Info Help – podrška građanima Smedereva

Help – podrška građanima Smedereva

by redakcija

Nemačka organizacija Help i Grad Smederevo započeli su realizaciju trećeg ciklusa podrške samozapošljavanju i razvoju preduzetništva.

U okviru projekta "Podrška lokalnom održivom razvoju kroz smanjenje siromaštva i ekonomsko osnaživanje" Help organizuje drugi krug informativnih sastanaka za zainteresovane, koji žele da sebi i svojim porodicama obezbede redovan izvor prihoda.

Detaljne informacije o projektu, načinu i uslovima prijavljivanja, nezaposlena lica sa realnom i održivom poslovnom idejom, koju bi želeli da realizuju uz podršku Helpa, mogu dobiti na info sastancima koji će se održati u sredu i četvrtak u Smederevu.

Projekat finasira Nemačka vlada, a vrednost dela aktivnosti koje će se sprovesti u Smederevu iznosi 168.340 evra, u čemu Smederevo učestvuje sa oko 60.000 evra.

Ovim sredstvima biće podržano ukupno 50 malih biznisa iz oblasti zanata, usluga i poljoprivrede, opremom pojedinačne vrednosti do 2.400 evra.

Help je do sada u Smederevu podržao ukupno 102 biznisa, dok je u stambenom zbrinjavanju izbeglih i interno raseljenih lica obezbeđeno pet montažnih kuća i građevinski materijal za 24 porodice.

Organizacija Help će projekat "Podrška lokalnom održivom razvoju kroz smanjenje siromaštva i ekonomsko osnaživanje" realizovati. do 31. oktobra 2013. godine na teritoriji gradova Leskovac, Kraljevo, Niš, Novi Pazar, Smederevo i Vranje i opština Bela Palanka, Bujanovac, Merošina, Pirot, Priboj, Prijepolje, Preševo, Svrljig i Tutin.

Ukupna vrednost projekta iznosi 1.743.400 evra. Help je svojim razvojnim projektima u Srbiji od 2002. godine podržao gotovo 4.000 malih biznisa, saopštila je danas ova organizacija sa sedištem u Srbiji.

Izvor: FoNet

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!