Home Info Glasnikove knjige glasnicima znanja

Glasnikove knjige glasnicima znanja

by redakcija

ZA VREME SMEDEREVSKE JESENI ORGANIZOVANA JE PRODAJNA IZLOŽBA GLASNIKOVIH KNjIGA SA  POPUSTOM OD  30%  NA ŠTANDU SLUŽBENOG GLASNIKA ISPRED ISTORIJSKOG ARHIVA

U saradnji sa lokalnom samoupravom, JP Službeni glasnik organizovao je svečanost na kojoj su uručeni poklon paketi knjiga Narodnoj biblioteci, Smederevskoj gimnaziji za buduće vukovce, najboljim studentima stipendistima Grada  Smedereva i najvrednijim čitaocima biblioteke.
Dobitnicima ovih vrednih izdanja čestitali su gradonačelnik  Smedereva Predrag Umičević, direktor JP Službeni glasnik Slobodan Gavrilović i pomoćnik gradonačelnika za lokalnu samoupravu Bojan Teofilović.
JP Službeni glasnik, kao jedan od najvećih domaćih izdavača, ali istovremeno i društveno odgovorno preduzeće, odlučilo je da kroz niz različitih akcija obeleži Godinu knjige u Srbiji. 
Dan Glasnika u gradovima širom Srbije, zamišljen je kao jedinstvena kulturna manifestacija koja u jednom danu objedinjuje više programa sa ciljem afirmacije ne samo  Glasnikovih knjiga i autora,  već knjige i znanje uopše. Jedna od akcija u okviru Dana Glasnika nosi naziv „Glasnikove knjige glasnicima znanja“. Tokom trajanja Godine knjige u Srbiji Glasnik  daruje vrednim knjigama  najbolje studenate , Gradske biblioteke i vukovce gimnazija u  gradovima Srbije kao i laureate takmičenja u različitim oblastima stvaralaštva. Fond nagrada koje će biti podeljene tokom akcije „Glasnikove knjige glasnicima znanja“ je više od 1500 knjiga.

DAN GLASNIKA U  SMEDEREVU
U Istorijskom arhivu grada Smedereva u okviru programa Službenog glasnika otvorena je izložba karikatura Pjer i predstavljena istoimena knjiga. U smederevskom Sudu   Glasnikovu Pravnu biblioteku i  elektronska izdanja predstavili su Slobodan Gavrilović direktor JP Službeni glasnik i prof. dr Jovica Trkulja urednik. U Narodnoj biblioteci  predstavljena je knjiga Rečnik zaljubljenika vina i Edicija  REČNICI I ENCIKLOPEDIJE SVAKODNEVNOG ŽIVOTA, o kojima su  govorili  Branko Kukić, Gordana Milosavljević  i Milan Vlajčić.

Izvor: Grad Smederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!