Home InfoSport Filipoviću i Beđiku izmakla norma za Pariz, imaju još jednu šansu

Filipoviću i Beđiku izmakla norma za Pariz, imaju još jednu šansu

by redakcija1

Aleksandar Filipović (VK Smederevo) i Aleksandar Beđik (VK Partizan) nisu uspeli da ostvare normu za odlazak na Olimpijske igre u Parizu naredne godine, saopšteno je iz smederevskog Veslačkog kluba.

Srpski dubl skul zauzeo je, u konačnom poretku, 14. mesto na Svetskom prvenstvu koje je održano u Beogradu na Adi Ciganliji.

Naša posada bila je druga u C finalu, a do Pariza je vodilo prvih 11 pozicija.

Filipović i Beđik su bez većih problema obezbedili plasman u četvrtfinale osvajanjem treće pohzicije u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Posle objavljivanja grupe, naša posada je sa mnogo optimizma ušla u trku koja je mogla da odškrine vrata Pariza 2024. godine.

Rivali su im bile posade Hrvatske, Kine, Francuske, Švedske i Australije. Nažalost, nisu uspeli da se nadju među tri najbolje posade jer su trku završili kao poslednji, šesti.

Bila je jako velika konkurencija u dubl skulu gde je 20-ak čamaca od 30 konkurisalo za plasman u polufinale.

Primera radi, u polufinale se nisu plasirali Amerikanci koji su na manje od mesec dana na Svetskom kupu bili drugi. Oni su kao i mi bili u C finalu. Mi smo u četvrtfinalu imali tehničkih ptroblema na stazi zbog jakog vetra i talasa.

Mislim da smo tada uradili neke pogrešne stvari i već na početku smo izgubili kontakt sa vodećim ekipama. Imamo još jednu šansu za Olimpijske igre. To je kvalifikaciona regata u Lucernu sledeće godine.

Međutim, ni tamo neće biti lako doći do prve dve pozicije koje vode na najveću sportsku planetarnu smotru. Naravno, tamo neće biti ekipa koji su bili u Beogradu. Ima dosta brzih ekipa, zato moramo dobro da se pripremimo mada neće biti lako jer smo pomalo razočarani – rekao je Aleksandar Filipović.

Tačku na ovu sezonu Aleksandar Filipović staviće poslednjeg vikenda septembra na državnom prvenstvu koje će se održati u Beogradu, takođe na Adi Ciganliji.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!