Home InfoSport Filipović i Beđik osvojili bronzu na prvom Svetskom kupu u Zagrebu

Filipović i Beđik osvojili bronzu na prvom Svetskom kupu u Zagrebu

by Redakcija

Aleksandar Filipović i Aleksandar Beđik ostvarili su odličan rezultat na prvom Svetskom kupu koji je juče završen u Zagrebu na regatnoj stazi Jarun. U velikom finalu Filipović i Beđik su sa vremenom 06:22.23 osvojili bronzanu medalju iza drugoplasiranih Španaca (06:20.53) i neprikosnovenih Hrvata braće Martin i Valent Sinković koji su 2000 metara izveslali za  06:16.74.

Odličan rezultat ako se ima u vidu da je Svetski kup u veslanju u neku ruku pandan grend slemovima u tenisu. Jedina razlika je što u veslanju ima tri Svetska kupa, a u tenisu četiri najveća turnira.

Ovaj rezultat ohrabruje pred nastavak sezone u kojoj naše najbolje veslače očekuju velika iskušenja, najpre na Evropskom prvenstvu na Bledu krajem maja, a kulminacija bi trebalo da se desi na Svetskom prvenstvu koje će se održati u Beogradu na Adi Ciganliji od 3. do 10. septembra.

U najavi ove regate, Filipović je istakao da sa optimizmom dočekuje predstojeća takmičenja. Rezultat u glavnom gradu Hrvatske pokazao je da taj optimizam ima pokriće. Da li će Filipović i Beđik popraviti rezultat od prošle godine, kada su bili četvrti? Ukoliko odrade maksimalno preostalo vreme do EP nema razloga da ne veruju u svoje kvalitete. Do tada sasvim sigurno neće uživati na lovorikama iz Zagreba jer je ovogodišnji ulog ogroman. Pored eventualne medalje sa EP, sigurno je da žele u Pariz na Olimpijske igre 2024. godine.

Ovo je Aleksandru Filipoviću druga medalja sa Svetskog kupa. Prvu je osvojio 2015. godine, takođe na prvom Svetskom kupu na Bledskom jezeru. Tada je bio drugi sa Marjanovićem takođe u dublu. Na istom takmičenju, Veselin Savić i Dušan Bogičević bili su treći u četvercu bez kormilara sa Stojićem i Đerićem. Godinu dana pre toga Veselin Savić i Dušan Bogičević bili su Evropski prvaci u dvojcu bez kormilara i treći na trećem Svetskom kupu u Lucernu.

Nadamo se da je došlo vreme da se neko od smederevskih veslača nađe na pobedničkom postolju ili na Olimpijskim igrama.

foto:VKSmederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!