Home Info „Esmark“ potvrdio da ide na tender za Železaru

„Esmark“ potvrdio da ide na tender za Železaru

redakcija

Kompanija "Esmark" potvrdila je večeras u saopštenju da je zainteresovana za preuzimanje "Železare" Smederevo i da će se prijaviti na tender.

Predsednik kompanije "Esmark" Džim Bušar, koji je danas u Londonu razgovarao sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, rekao je da su imali "izuzetno produktivne i korisne razgovore, a premijer Vučić nas je obavestio o namerama srpske vlade da kroz nekoliko dana raspiše javni tender za 'Železaru".
 
"Veoma smo zahvalni premijeru i svim predstavnicima srpske vlade na njihovoj saradnji, a premijera Vučića smo obavestili da je Esmark nameran da se javi na tender i da će dati svoju ponudu", rekao je Bušar.

On je saopštio i da je kompanija Esmark sačinila menadžment tim koji će biti spreman ukoliko se usvoji njihova ponuda na tenderu.

U saopštenju se navodi da upravljački tim ima veliko iskustvo na poslovima po Evropi i da je prethodno, između ostalog, radio na revitalizaciji kompanije U.S. Stil iz Košica.

"Esmark" navodi da je privatna porodična kompanija i da je tokom godina razgranala posao u nekoliko grana mada ima jake korene u industriji čelika.
 
Tako, kompanija se sada skoncentrisala u nekoliko ključnih industrijskih oblasti, eksploraciju nafte i gasa, u avionskoj industriji, u poslovima nekretnina, tehnologije, itd.

 

Izvor: Tanjug

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!